vineri, 19 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Peste 300 de români și străini au părăsit Israelul în noaptea de sâmbătă spre duminică, anunță MAE

  de - | 8 octombrie 2023, 9:09 AM | Naţional

  0

  Ministerul Afacerilor Externe a transmis că 346 de români și străini au părăsit Israelul, în noaptea de sâmbătă spre duminică, cu două curse operate de compania aeriană TAROM: 189 în prima cursă și 157 în cea de-a doua.

  Ministerul Afacerilor Externe a mai anunțat că o echipă consulară mobilă din cadrul Ambasadei României la Tel Aviv și a Oficiului de Reprezentare al României la Ramallah s-a deplasat la Aeroportul Ben Gurion pentru a oferi sprijin consular românilor aflați pe aeroport.

  „Totodată, reprezentanţii Celulei de Criză a MAE s-au coordonat cu autorităţile israeliene şi cu Patriarhia Română pentru gestionarea grupurilor de cetăţeni români şi de pelerini români aflaţi pe Aeroportul Ben Gurion, în vederea asigurării cazării acestora, până la identificarea unor soluţii de repatriere. MAE foloseşte acest prilej pentru a adresa mulţumiri autorităţilor israeliene pentru sprijinul oferit în vederea repatrierii în siguranţă a cetăţenilor români”, se arată într-un comunicat de presă al MAE.

  De asemenea, MAE a emis o alertă de călătorie pentru Statul Israel. Astfel, cetățenii români care au de gând să călătorească în Statul Israel au fost atenționați să-și reprogrameze călătoria și să consulte rubrica „Alerte de Călătorie” de pe pagina de internet a MAE.

  Totodată, cetăţenii români care se află, tranzitează sau intenţionează să călătorească în Statul Israel sunt sfătuiţi să se adreseze Ambasadei României la Tel Aviv şi să îşi anunţe prezenţa în regiune, comunicând datele de identificare şi propriile coordonate la adresa de e-mail [email protected] și la numărul de telefon al Ambasadei României la Tel Aviv: +972 54 5643279, precum şi cel al Consulatului General de la Haifa: +972 543 998 038, pentru a putea fi contactaţi în situaţii de urgenţă.

  sursa: Adevărul

  Citește și: Ministerul Afacerilor Externe condamnă cu fermitate atacurile cu rachete ale Hamas asupra teritoriului Statului Israel

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  2 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.