luni, 15 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Peste 30 de migranți din Afganistan și Pakistan, ascunşi în automarfare, au fost prinși la Nădlac II şi Vărşand

  de Special Arad | 27 ianuarie 2021, 10:49 AM | Știri Arad | Urmăriți

  0

  Comunicat. În ultimele 24 de ore, în urma unor acţiuni desfăşurate de poliţiştii de frontieră arădeni, au fost depistați, ascunşi în şase automarfare conduse de şoferi români, turci şi maghiari, 38 de cetăţeni din Afganistan şi Pakistan care încercau să treacă ilegal frontiera în Ungaria.

  În data de 26.01.2021, poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Poliţiei de Frontieră Nădlac II au efectuat controlul amănunţit asupra a patru ansambluri rutiere, conduse de trei cetăţeni turci şi un cetățean român. Cu ocazia efectuării controlului, în interiorul compartimentelor de marfă, au fost descoperiţi ascunși douăzeci şi şase de cetăţeni străini.

  În cadrul verificărilor preliminare, polițiștii de frontieră au stabilit că sunt douăzeci de cetățeni din Afganistan, cu vârste cuprinse între 15 şi 24 de ani şi şase cetăţeni din Pakistan cu vârste cuprinse între 21 şi 28 de ani.

  Şi polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Vărşand au efectuat controlul amănunțit asupra a două automarfare conduse de un cetăţean român, respectiv un cetățean maghiar.

  În urma verificărilor, în interiorul compartimentelor de marfă au fost descoperiţi ascunşi unsprezece cetăţeni din Afganistan, cu vârste cuprinse între 15 si 24 de ani şi un cetăţean din Pakistan în vârstă de 20 de ani, toți fiind solicitanţi de azil în România.

  În toate cazurile, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în vederea stabilirii întregii activități infracționale, urmând ca la finalizare să fie dispuse măsurile legale care se impun.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  9 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.