miercuri, 19 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Peste 30 de cetăţeni străini, ascunși în automarfare, au fost depistați de poliţiştii de frontieră din judeţele Arad și Bihor

  de Special Arad | 15 ianuarie 2021, 11:12 AM | Știri Arad

  0

  Poliţiştii de frontieră bihoreni și arădeni au depistat 31 de cetăţeni din Egipt, Tunisia, Irak, Siria și Afganistan, solicitanţi de azil în România, care au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria, ascunşi în automarfare încărcate cu diverse mărfuri.

  În data de 14.01.2021, în jurul orei 19.10, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Diosig au desfășurat o acţiune pe linia combaterii migraţiei ilegale în zona de competenţă. Astfel, pe raza localității Roșiori – judeţul Bihor a fost oprită, pentru control, o autoutilitară înmatriculată în România. Polițiștii de frontieră au procedat la deschiderea și verificarea mijlocului de transport, fiind astfel descoperiţi, în interiorul acestuia, 18 cetăţeni străini. Imediat, persoanele în cauză au fost preluate și transportate la sediul Sectorului P.F. Diosig, pentru cercetări. În cadrul verificărilor, polițiștii de frontieră au stabilit că sunt cetăţeni din Egipt, Tunisia, Irak, Siria, respectiv Palestina, 16 adulți, cu vârste cuprinse între 20 şi 40 de ani și 2 minori, cu vârste între 10 şi 17 ani. Cei în cauză sunt solicitanţi de azil în România și au declarat că intenţionau să ajungă în state din vestul Europei.

  În cauză, polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat pentru cetățenii străini, urmând ca la finalizare să fie dispuse măsurile legale care se impun.

  În data de 14.01.2021, în jurul orei 10.20, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac-Nagylak, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră pe sensul de ieşire din ţară, un cetăţean bulgar, în vârstă de 44 ani, conducând un ansamblu rutier înmatriculat în Bulgaria. Şoferul transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, amidon de porumb pe ruta Bulgaria-Belgia. În urma analizei de risc specifice, poliţiştii de frontieră au descoperit, ascunse în compartimentul marfă, şase persoane, cetățeni din Afganistan, trei adulţi cu vârste cuprinse între 23 şi 25 de ani și trei minori, cu vârste cuprinse între 14 şi 17 ani. Toţi şase sunt solicitanţi de azil în România.

  În aceeaşi zi, în jurul orei 21.20, în Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II-Csanadpalota s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră pe sensul de ieşire din ţară, un cetăţean turc, în vârstă de 62 de ani, conducând un ansamblu rutier înmatriculat Turcia. Şoferul transporta diverse mărfuri pe ruta Turcia – Germania. Şi în acest caz, poliţiştii de frontieră au descoperit, în urma efectuării controlului amănunţit al mijlocului de transport, în interiorul compartimentului marfă, şapte cetăţeni din Afganistan, doi adulți în vârstă de 19, respectiv 26 de ani și cinci minori, cu vârste cuprinse între 13 şi 16 ani. Cei șapte cetățeni afgani sunt solicitanţi de azil în România şi au declarat că intenţionau să ajungă în state din vestul Europei.

  În ambele cazuri, polițiștii de frontieră arădeni efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trafic de migranți pentru șoferii celor două automarfare și tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat pentru cei treisprezece cetățeni afgani, la final urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  0 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.