duminicã, 14 aprilie, 2024

Special Arad Logo

  Peste 22 de tone de deșeuri găsite de polițiștii de frontieră de la Nădlac II

  de Special Arad | 29 februarie 2024, 11:39 AM | Știri Arad

  0

  Peste 22 de tone de deșeuri au fost oprite la intrarea în țară, la frontiera Nădlac II, de polițiștii de frontieră arădeni. Deșeurile erau încărcate într-un camion la volanul căruia se afla un cetățean român, care nu a putut prezenta documentele necesare importului, astfel că autorităţile de control nu au permis intrarea pe teritoriul României a mijlocului de transport şi a încărcăturii transportate.

  Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Nădlac II au efectuat în data de 28 februarie, pe sensul de intrare în ţară, controlul specific asupra unui automarfar condus de un cetățean român. Acesta transporta, conform documentelor de însoțire a mărfii, anvelope second-hand, de la o societate comercială din Spania pentru o firmă din România. Existând suspiciuni cu privire la legalitatea transportului în cauză, poliţiştii de frontieră au solicitat sprijin autorizat reprezentanților Comisariatului Județean Arad din Cadrul Gărzii Naționale de Mediu și Protecției Consumatorului Arad.

  În urma verificărilor efectuate, s-a constatat faptul că automarfarul era de fapt încărcat cu 22.240 kg de deșeuri, pentru care șoferul nu a prezentat documentația necesară prevăzută de lege pentru importul acestor produse. În consecinţă, autorităţile de control nu au permis accesul pe teritoriul României pentru acest mijloc de transport”, au transmis reprezentanții Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Arad.

  Citește și: Două camioane încărcate cu peste 27 de tone de deșeuri, oprite de polițiștii de frontieră de la Nădlac II la intrarea în țară

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  5 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.