duminicã, 21 aprilie, 2024

Special Arad Logo

  Două camioane încărcate cu peste 27 de tone de deșeuri, oprite de polițiștii de frontieră de la Nădlac II la intrarea în țară

  de Ioana Costaș | 27 februarie 2024, 11:34 AM | Știri Arad

  0

  Deșeurile, oprite la intrarea în țară(foto: Poliția de Frontieră)

  Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Nădlac II împreună cu lucrători ai Protecției Consumatorului Arad nu au permis intrarea în ţară a două camioane încărcate cu bunuri considerate a fi deșeuri, pentru care șoferii nu au putut prezenta documente necesare importului, conform prevederilor legale în vigoare. Marfa transportată trebuia să ajungă la firme din România.

  Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Nădlac II au efectuat, în ultimele 24 de ore, controlul la intrarea în ţară, asupra a două automarfare conduse de doi cetățeni români. Aceștia transportau, conform documentelor de însoțire a mărfii, mobilier și haine second-hand, de la diferite societăți comerciale din Germania și Italia pentru firme din România.

  Existând suspiciuni cu privire la legalitatea transporturilor în cauză, poliţiştii de frontieră au solicitat sprijin autorizat reprezentanților Protecției Consumatorului Arad. În urma verificărilor efectuate, s-a constatat faptul că automarfarele erau de fapt încărcate cu 27.775 kg deșeuri, pentru care șoferii nu au prezentat documentația necesară prevăzută de lege pentru importul acestor produse. În consecinţă, autorităţile de control nu au permis accesul pe teritoriul României pentru aceste mijloace de transport”, au transmis reprezentanții Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Arad.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  8 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.