duminicã, 21 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Peste 16 tone de deșeuri oprite la intrarea în țară, la Nădlac II

  de Special Arad | 17 august 2023, 12:43 PM | Știri Arad

  0

  Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Nădlac II, împreună cu lucrători ai Comisariatului Județean Arad din cadrul Gărzii Naționale de Mediu, nu au permis intrarea în ţară a unui automarfar încărcat cu peste 16 tone de deșeuri. Şoferul nu a putut prezenta documentele necesare importului, conform prevederilor legale în vigoare şi astfel autorităţile de control nu au permis intrarea pe teritoriul României a mijlocului de transport şi a încărcăturii transportate.

  „Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Nădlac II au efectuat în data de 16.07.2023, pe sensul de intrare în ţară, controlul specific asupra unui automarfar condus de un cetățean român. Acesta transporta, conform documentelor de însoțire a mărfii, deșeuri sub formă de îmbrăcăminte de la o societate comercială din Germania pentru o firmă din România. Existând suspiciuni cu privire la legalitatea transportului în cauză, poliţiştii de frontieră au solicitat sprijin autorizat reprezentanților Comisariatului Județean Arad din cadrul Gărzii Naționale de Mediu.

  În urma verificărilor efectuate, s-a constatat faptul că automarfarul era încărcat cu 16.660 de kg de deșeuri, pentru care șoferul nu a prezentat documentația necesară prevăzută de lege pentru importul acestor produse. În consecinţă, autorităţile de control nu au permis accesul pe teritoriul României pentru acest mijloc de transport”, au transmis reprezentanții Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Arad.

  Citește și: Peste 1.071 de tone de deșeuri ce aveau România ca destinație au fost întoarse din drum, la frontierele din județul Arad

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  8 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.