marþi, 28 mai, 2024

Special Arad Logo

  Peste 1000 de magistrați îl susțin, cu titlu individual, printr-o petiție, pe procurorul general Augustin Lazăr. Din Arad sunt 11 semnatari

  de Special Arad | 26 octombrie 2018, 9:38 AM | Administraţie | Recomandările editorilor

  3

  (foto: Solaris2017 / Wikipedia)

  Peste 1000 de magistrați susțin, cu titlu individual, solicitarea adresată Ministrului Justiției de a abandona imediat procedura de revocare a Procurorului General al României, potrivit Forumului Judecătorilor.

  Asociația “Forumul Judecătorilor din România”, asociație profesională a judecătorilor, și Asociația „Mișcarea pentru Apărarea Statutului Procurorilor”, asociație profesională a procurorilor, au transmis, ieri, o solicitare către Ministerul Justiției de abandonare a procedurii de revocare a procurorului general.

  „O astfel de procedură, care ocolește practic garantul independenței justiției, respectiv Consiliul Superior al Magistraturii, al cărui rol este unul pur decorativ, și care nesocotește dreptul la apărare al procurorului supus revocării a fost profund criticată de Comisia de la Veneția, GRECO și Comisia Europeană și pune în pericol parcursul României în Uniunea Europeană și în Consiliul Europei și însăși existența democratică a statului român, nemaivorbind de semnalul negativ și descurajant transmis unei părți importante a corpului magistraților”, precizează cele două asociații.

  Vezi AICI întreaga listă a semnatarilor!

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  9 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.