vineri, 8 decembrie, 2023

Special Arad Logo

  Peste 100 de oameni vor primi locuințe sociale la Arad

  de Raluca Medeleanu | 27 iulie 2020, 5:58 PM | Administraţie | Recomandările editorilor

  1

  Consilierii locali municipali vor vota marți, 28 iulie, proiectul de hotărâre ce vizează ordinea de priorități a solicitanților și lista cererilor depuse la Primăria Arad în vederea obținerii unei locuințe sociale. Pe listă sunt incluse 127 de persoane care au depus cerere în perioada 1 august – 2017 și 31 decembrie 2019. Dintre acestea, unele sunt născute la Arad, altele însă provin din județe precum Maramureș, Botoșani, Harghita, Alba, Hunedoara, sau București.

  Potrivit proiectului de hotărâre, persoanele care beneficiază de astfel de locuințe trebuie să se încadreaze în următoarele situații: persoanele şi familiile evacuate sau care urmează a fi evacuate din locuinţele retrocedate foştilor proprietari, tinerii care au vârsta de până la 35 de ani, tinerii proveniţi din instituţii de ocrotire socială şi care au împlinit vârsta de 18 ani, invalizii de gradul I şi II, persoanele cu handicap, pensionarii, veteranii şi văduvele de război, beneficiarii prevederilor Legii recunoştinţei faţă de eroii-martiri şi luptătorii în Revoluţia din 1989, sau în revolta muncitorească anticomunistă de la Braşov din 1987, precum şi persoanele persecutate din motive politice de dictatura instaurată cu începere de la 6 martie 1945.

  Ordinea de pe listă este stabilită în funcție de un anumit punctaj obținut, luându-se în calcul locul nașterii (Arad fiind un plus de 10 puncte), studiile, starea civilă, venitul per membru de familie, vechimea în muncă, dacă persoana are un handicap, dacă este veteran de război etc. Punctajul maxim din listă este 117 puncte, iar cel mai mic este 17.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  0 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.