Persoane împușcate, arestări și steaguri arse la protestele împotriva lui Donald Trump. Bilanțul celei de-a treia zi de proteste

  de - | 12 noiembrie 2016, 2:29 PM | Internaţional

  1

  Mii de manifestaţi au ieşit în stradă în mai multe oraşe americane pentru a protesta faţă de victoria lui Donald Trump în alegerile prezidenţiale.  Astfel, noaptea de vineri a fost a treia consecutivă în care au avut loc proteste împotriva alegerii excentricului miliardar ca președinte al Statelor Unite.

  După ce s-a lăsat noaptea, mii de oameni au ieșit în stradă la Miami, Atlanta, Philadelphia, New York, San Francisco și Portland.

  La Miami, câteva mii de manifestanți au traversat centrul orașului, iar o parte din ei a ajuns până la o șosea pe care au blocat-o pe ambele sensuri.

  La New York, protestatarii s-au adunat iarăși în parcul din piața Washington și lângă turnul Trump de pe Fifth Avenue (bulevardul 5), unde se află reședința președintelui ales. Poliția a arestat 11 demonstranți, conform NY Daily News.

  Mai mult, sâmbătă dimineață, a fost înregistrată prima victimă a protestelor. Mai exact, polițiștii au anunțat că o persoană a fost împușcată la o demonstrație anti-Trump în Portland (Oregon, nord-vestul SUA), în timp ce protestatarii treceau podul Morrison Bridge. Incidentul a avut loc după o demonstrație de mai multe ore.

  Potrivit martorilor și autorităților, atacatorul a fost un șofer care se afla într-o mașină cu mai multe persoane și circula pe sensul opus direcției protestatarilor. La un moment dat, acesta a tras un foc de armă în aer, iar apoi în piciorul unui manifestant. „Dacă nu coborâți de pe pod, vă ucid pe toți”, ar fi strigat atacatorul către mulțime, potrivit unui martor. Suspectul a fost descris drept un bărbat de culoare, înalt de  1,72 m.

  Donald Trump și-a schimbat părerea despre cei care îl contestă în stradă. Inițial, el spusese că sunt „incitați” de presă.  Vineri, el a postat pe Twitter cuvinte de apreciere: „Îmi place că micile grupuri de protestatari de noaptea trecută iubesc măreața noastră țară. Ne vom uni cu toții și vom fi mândri!”.

  sursa: libertatea.ro

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  7 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.