marþi, 16 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Perioadă plină de evenimente organizate de CJA

  de Special Arad | 21 iulie 2016, 12:49 PM | Cultură

  0

  Consiliul Județean Arad organizează (fie fiind organizator principal, fie aflându-se în parteneriat) în această perioadă o multitudine de evenimente, unele deja în curs de desfășurare, altete planificate să înceapă la sfârșitul acestei luni sau la începutul lunii august. 

  Evenimentele se adresează unei categorii variate de oameni de la mic la mare. Copii sunt așteptați la Grădinița Culturală (programul AICI) și la Școala de Vară (programul AICI), iar Teatrul de Vară „Ethos” continuă și luna aceasta cu piese de teatru pe gustul tuturor (programul AICI).

  Dintre evenimentele care urmează amintim finala concursului de frumusețe „Miss Arad” (29 iulie), Festivalul concurs „La izvoare” (despre care organizatorii spun că este cea mai importantă manifestare folclorică de la noi din județ și care pune un accent deosebit pe autenticitate) și Festivalul Motorock de la Pecica (22-24 iulie).

  Ultimul weekend al lunii, 30-31 iulie, este ticsit de evenimente, astfel amintim Căsoaia Bike, mult întrăgita Paradă a Clătitelor de la Moneasa și Sărbătoarea Codrenilor de la Chișindia.

  Luna august debutează cu ediția a doua a Festivalului „Ioan Slavici” de la Șiria, despre care organizatorii spun că își doresc să îi ofere o amploare națională. Astfel, în cadrul festivalului va debuta și un concurs național de proză scurtă a cărui regulament a fost întocmit de scriitorul Vasile Dan, împreună cu poetul Ioan Matiuț. Concursul va avea două secțiuni: una pentru debutanți și una pentru scriitorii consacrați, iar termenul limită de înscriere va fi mijlocul lunii noiembrie. Suma alocată pentru premi se ridică la 4000 lei, iar premiul cel mare va fi de 1000 lei. Mai multe informații privind regulamentul de participare vom scrie într-un articol viitor.

   

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  5 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.