joi, 13 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Perfecțiunea haosului din lumea imaginară a Amaliei Dulhan | Foto

  de Tomck@t | 7 martie 2018, 12:44 PM | Cultură

  0

  (foto: Tomck@t)

  „Este posibil să exişti în afara realităţii imediate, folosind-o ca sursă de angoasă şi extaz pentru a accesa un tărâm intern, subiectiv, limitat doar de limitările, obsesiile şi dorinţele proprii”, spune artista bucureșteancă Amalia Dulhan, care și-a vernisat marți seara expoziția retrospectivă în Sala Ovidiu Maitec a Muzeului de Artă din Arad, sub denumirea „Imaginarium”. 

  Este puţin probabil să reuşeşti să experimentezi constant simultaneitatea acestor lumi – reală şi imaginară – şi este şi mai puţin plauzibil să poţi oferi cu precizie unei alte conştiinţe o dovadă concretă sau un artefact convingător provenind din lumea care există doar pentru tine, în zămislirea ta exclusivă.

  În ciuda acestor premize descurajatoare pe care le-am acceptat, în ultimii şapte ani am sondat, am prospectat şi am incantat, am visat, am cristalizat şi am materializat dintr-un tărâm într-altul idei şi sentimente despre ceea ce înseamnă să exişti dincolo de concretul organic şi efemer al existenţei.

  Colecţia mea de lucrări şi curiozităţi imaginare este deci o optimist-compulsivă încercare de a povesti despre cum ceea ce nu se vede există în mine şi despre ceea ce defineşte pentru mine natura conştiinţei umane: nesfârşita sa nevoie de a se cunoaşte, de a creşte o dată cu aceasta cunoaştere, ca într-un final să poată sparge sau accepta bariera solitudinii existenţei” – Amalia Dulhan.

  Expoziția rămâne deschisă publicului până în data de 28 aprilie 2018.

   

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  7 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.