duminicã, 16 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Percheziții la transportatorii din Arad. Asociații sunt bănuiți de evaziune fiscală

  de Ioana Costaș | 28 mai 2024, 2:56 PM | Știri Arad | Topic special

  0

  Parchetul de pe lângă Tribunalul Arad

  Polițiștii din cadrul SICE, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad, au efectuat marți, 28 mai, mai multe percheziții în municipiu, la sediul unor societăți comerciale. Asociații și administratorii firmelor vizate de anchetatori sunt bănuiți de comiterea infracțiunii de evaziune fiscală. Potrivit Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad, asociații și administratorii – toți cetățeni străini – au omis să înregistreze în contabilitatea societăților veniturile realizate ca urmare a serviciilor prestate. Este vorba despre 2,5 milioane de lei.

  „La data de 28.05.2024 organele de poliţie din cadrul IPJ Arad – SICE , sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad, au efectuat un număr de 4 percheziţii domiciliare pe raza municipiului Arad, la sediul unor societăţi comerciale având ca asociaţi şi administratori cetăţeni străini, bănuiţi de săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală. În fapt, s-a reţinut că în perioada 2018-2022, în calitate de administratori ai unor societăţi comerciale în domeniul transporturilor rutiere de mărfuri, cu sediul în municipiul Arad, cetăţenii străini nu au înregistrat în evidenţa contabilă a societăţilor pe care le reprezintă veniturile realizate ca urmare a serviciilor prestate, în sumă de peste 2,5 milioane lei, cu consecinţa cauzării unui prejudiciu în dauna bugetului de stat” a transmis Biroul de Informare şi Relaţii Publice din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad.

  Citește și: Polițist rutier pus sub control judiciar pentru un abuz în serviciu din anul 2022. Măsura, luată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Arad

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  6 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.