Percheziții la firme care comercializează echipamente IT. Prejudiciul este de peste 14 milioane de lei

  de Special Arad | 26 June 2017, 9:35 AM | Naţional

  0

  Poliţiştii au descins, luni dimineaţă, la sediul mai multor firme şi persoane din Capitală şi alte 4 judeţe într-un dosar de evaziune fiscală şi spălarea banilor. Prejudiciul este estimat la 14 milioane lei.

  Luni, 26 iunie, poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti pun în aplicare 10 mandate de percheziţie domiciliară în municipiul Bucureşti şi în judeţele Ilfov, Giurgiu, Brăila și Bacău la locuinţele şi sediile sociale ale mai multor persoane fizice şi juridice implicate în săvârşirea unor infracţiuni de evaziune fiscală şi spălarea banilor în domeniul „comercializării de produse IT”.

  Potrivit unui comunicat al Poliţiei Române, în cursul anului 2010, reprezentanţii unei societăţi comerciale având ca obiect de activitate „comerţul cu ridicata al calculatoarelor, echipamentelor periferice şi software-ului” au înregistrat în evidenţa contabilă a societăţii şi au declarat organelor fiscale, în mod repetat, achiziţii fictive de bunuri, de aproximativ 46.000.000 lei de la societăţi cu comportament de tip „fantomă”, în scopul sustragerii de la îndeplinirea obligaţiilor fiscale şi cauzând bugetului de stat un prejudiciu de circa 14.000.000 lei reprezentând taxa pe valoare adăugată şi impozit pe profit.

  În scopul disimulării provenienţei ilicite a sumelor provenind din săvârşirea faptelor de evaziune fiscală, reprezentanţii societăţii comerciale având ca obiect de activitate „comerțul cu ridicata al calculatoarelor, echipamentelor periferice şi software-ului” au transferat în mod succesiv suma totală de aproximativ 10.400.000 lei, reprezentând „contravaloarea” achiziţiilor fictive sus-menţionate, în conturile societăţilor comerciale cu comportament de tip „fantomă”, de unde sumele au fost divizate şi retransferate în conturile unor societăţi „off-shore”.

  Cele 10 persoane vizate vor fi conduse pentru audieri la sediul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice – Poliţia Sectorului 5.

  Prejudiciul cauzat bugetului de stat estimat la acest moment este de 14.000.000 lei, iar suma ce formează obiectul procesului de „spălare a banilor” este în cuantum de aproximativ 10.400.000 lei.

   

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  5 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.