luni, 17 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Percheziții la Arad și alte două județe într-un dosar ce-l vizează inclusiv pe Uțu Rohozneanu | Video

  de - | 5 mai 2022, 10:55 AM | Știri Arad

  1

  Una din cele mai ample rețele de distribuție de droguri, la nivel național, coordonată de un cunoscut interlop arădean (Uțu Rohozneanu, zis Împăratul), cu ramificații în mai multe județe din țară, anihilată de polițiștii din cadrul IGPR – D.C.C.O. – Serviciul Antidrog și procurorii D.I.I.C.O.T. – Structura Centrală.

  Joi, 5 mai 2022, polițiștii Direcției de Combatere a Criminalității Organizate, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Structura Centrală, efectuează 16 percheziții domiciliare, în județele Arad, Bihor și Vâlcea, într-o cauză vizând destructurarea unei importante grupări infracționale organizate, specializată în distribuirea de droguri de risc și mare risc, respectiv cannabis, cocaină și MDMA (ecstasy), drogurile fiind comercializate doar unor persoane de încredere, pentru a asigura caracterul conspirat al tranzacțiilor.

  De asemenea, pentru a împiedica descoperirea activității infracționale de către organele de urmărire penală, transporturile de droguri ar fi fost efectuate doar după verificarea, în prealabil, a traseului, locațiilor folosite pentru depozitare și a zonelor unde urmează să aibă loc tranzacțiile.

  În cauză, s-a reținut că, în perioada 30 martie – 7 aprilie 2022, gruparea ar fi comercializat aproximativ 200 de grame de cocaină și peste 5.000 de pastile de MDMA.

  La perchezițiile domiciliare efectuate la membrii grupării, au fost descoperite importante cantități de droguri ce erau pregătite pentru distribuție, dar și arme albe.

  La sediul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Structura Centrală vor fi conduse, în vederea audierii, 7 persoane, despre care există suspiciunea că ar fi implicate în desfășurarea activităților infracționale.

  Suportul de specialitate a fost asigurat de către Biroul Tehnic şi Criminalistic din cadrul D.I.I.C.O.T. și de Direcția Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.

  Acțiunea beneficiază de sprijinul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Oradea, Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Pitești, Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Vâlcea, Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Gorj, Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Hunedoara, precum și al jandarmilor din cadrul Brigăzii Speciale de Intervenție „Vlad Țepeș”.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Ăsta e film cu proști , păi Uțu a făcut infrcațiuni de nu a fă 20% din infractorii României și culmea ca sta puțin la pârnaie și iar e liber , chiar nu mai înțeleg ce justiția pul.. e asta , toată ziua la pârnaie . Topa stă la pârnaie de o gramadă de vreme pe cand Uțu a intrat si a iesit de 10 ori pt jumate de cod penal . Greață mi de justiția asta de 2 lei , justiția infractorilor , sincer ma mir ca mai exista polițiști cinstiți în România , chiar ma mir la ce sistem corupt e in justitie, procurori si judecatori care in fond isi bat joc de munca gaborilor , doar ca lumea e innebunita cu ținta pusă pe polițiștii care au un salariu de 4 sau 5 ori mai mic ca un procuror si de 10 mai mic ca un judecator ….

   +2 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  4 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.