Pentru prima oară în ultimii 27 de ani, ANAF are un preşedinte femeie. Cine este Mirela Călugăreanu şi care sunt provocările din noul său mandat

  de - | 23 July 2017, 2:15 PM | Naţional

  0

  Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) are de ieri, pentru prima dată în cei 27 de ani de la revoluţie, un preşedinte femeie, scrie Mediafax.ro.

  Mirela Călugăreanu este de ieri noua preşedintă a Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF), iar mandatul ei este unul extrem de complicat: trebuie să aducă la buget, în cea a mai rămas din an, cel puţin 20 de miliarde de lei peste încasările de anul trecut întrucât bugetul este constuit pe un plus de venituri de 31 de miliarde de lei, iar la cinci luni veniturile în plus erau de doar 7 miliarde de lei, potrivit ZF.

  Mirela Călugăreanu a fost, până la numirea în fruntea ANAF, director executiv Colectare în cadrul Direcţiei Generale Regionale a Fi­nan­ţelor Publice Bucureşti.

  Cele şase miliarde de lei „lipsă” din bugetul consolidat i-au fost fatale şefului Fiscului numit în funcţie în ianuarie. Premierul l-a demis ieri pe Bogdan Stan, preşedintele ANAF – considerat un apropiat al lui Liviu Dragnea, şeful PSD – , fără să mai aştepte luna de răgaz pe care i-o promisese cu ceva zile în urmă, înainte de a-şi demonstra eficienţa.

  „Premierul a aşteptat două săptămâni mă­suri concrete în do­me­niul disciplinei finan­ciare, reor­gani­zarea ANAF, precum şi un imbold în domeniul vamal. Nu au venit“, au explicat pentru Mediafax surse guvernamen­tale.

  Citește continuarea pe Mediafax.ro

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  7 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.