Pentagonul a anulat contractul JEDI. Imediat, averea lui Jeff Bezos a atins un nou record

  de - | 10 iulie 2021, 1:28 PM | Internaţional

  0

  Pentagonul a anunțat săptămâna aceasta că anulează un contract de cloud computing de miliarde de dolari, care a stârnit divergențe în ultimii ani între companiile Microsoft și Amazon. Departamentul Apărării din SUA a declarat că contractul de 10 miliarde de dolari pentru tehnologii de apărare numit JEDI nu mai răspunde nevoilor sale actuale din cauza „mediului tehnologic în schimbare”, conform BBC News.

  Sistemul Jedi a fost conceput pentru a înlocui vechile rețele de calculatoare ale Departamentului Apărării al SUA cu un singur sistem cloud, care ar fi găzduit secrete clasificate și ar fi furnizat armatei americane analize bazate pe inteligență artificială.

  În 2019, Microsoft și Amazon au licitat pentru contractul Jedi. Compania fondată de Jeff Bezos era văzută drept favorită, însă contractul a fost atribuit în octombrie 2019 companiei Microsoft.

  O lună mai târziu, Amazon a depus o contestație juridică față de această decizie, în care preciza că „numeroase aspecte ale procesului de evaluare pentru atribuirea contractului Jedi conțineau deficiențe clare, erori și prejudecăți inconfundabile“. Amazon cerea ca problemele semnalate să fie examinate și rectificate.

  De altfel, Amazon a precizat la acea vreme că atribuirea contractului a fost motivată politic, susținând că președintele Trump a influențat decizia Pentagonului de a atribui contractul companiei Microsoft.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  3 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.