sâmbãtã, 13 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Anumiți pensionari riscă să piardă sute de lei la pensie după recalcularea de anul viitor

  de - | 26 decembrie 2023, 2:10 PM | Naţional

  1

  Există pensionari care riscă să piardă sute de lei la pensie după recalculare și intrarea în vigoare a noii legi a pensiilor. Este vorba de pensionarii care se pensionează anticipat și care vor fi penalizați la pensie, potrivit Newsweek.

  Există pensionari care riscă să piardă sute de lei la pensie după recalcularea din 1 septembrie 2024 și, implicit, la intrarea în vigoare a noii legi a pensiilor.

  Este vorba de pensionarii care se pensionează anticipat și care vor fi penalizați la pensie.

  Acest lucru se întâmplă deoarece, potrivit noii legi a pensiilor, de la 1 septembrie, anul viitor, dispare un tip de pensie. Este vorba de pensia anticipată fără penalizare.

  Astfel, potrivit noii legi a pensiilor ce intră în vigoare la 1 septembrie, toți pensionarii care ies la pensie mai devreme, anticipat, vor fi penalizați.

  Citește mai mult pe Newsweek.ro.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Pierd in urma recalcularii din septembrie 2024 toti pensionarii valizi care au lucrat in grupa a I ademunca-Conditii Speciale dar si persoanele cu handicap grav si accentuat intrucat pensiile lor de limita de varsta au fost stabilite pe baza unor stagii legale de cotizare de11,-20-23,6ani decimai mici decat stagiul scripticde25 de ani pe baza caruia s-a calculat VPR-ul din legea nr360/2023inghetarea pensiilor lor la valoarea din 31 august 2024 incalcaConstitutia si Pincipiul Neretroactivitatii legii,incalca si principiulTempus Regit Actum deci vor urma iarasi mii de procese in instantele romanesti adica la Tribunalele judetene si ulterio laCurtile deApel

   +2 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  7 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.