Update Rusia permite deschiderea de coridoare umanitare pentru evacuarea civililor din Mariupol și Volovaha

  de Special Arad | 5 March 2022, 9:14 AM | Internaţional

  0

  Forţele ruse au anunţat sâmbătă o încetare a focului, de la 10:00 (07:00 GMT), ora Moscovei, pentru a permite deschiderea de „coridoare umanitare” prin care să fie evacuată populaţia civilă din oraşele ucrainene Mariupol şi Volnovaha, din estul Ucrainei, transmite EFE.

  „Astăzi, 5 martie, se anunţă o încetare a focului începând cu 10:00, ora Moscovei, şi deschiderea de coridoare umanitare pentru evacuarea civililor din Mariupol şi Volovaha”, a anunţat Ministerul Apărării rus, potrivit agenţiilor de presă ruse, citate de EFE, Reuters şi AFP.

  Primarul Mariupol, Vadim Boitcenko, acuzase sâmbătă în zori armata rusă că a supus oraşul-port unei blocade şi unor atacuri nemiloase, şi ceruse înfiinţarea unui coridor umanitar.

  Sursa: AGERPRES

  UPDATE

  Potrivit CNBC și BBC, forțele rusești au încălcat acordul de încetare a focului în jurul orei 14, iar evacuarea civililor este suspendată la Mariupol. „Partea rusă nu păstrează încetarea focului, a continuat să tragă asupra lui Mariupol și asupra zonei înconjurătoare”, a declarat Kyrylo Timoșenko, șeful adjunct al biroului președintelui Volodimir Zelenski, citat la ora 12:43 de The Guardian și Associated Press.

  •  Ultimele știri despre războiul lui Putin în Ucraina, zi de zi, oră de oră | LIVE – AICI

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  0 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.