marþi, 18 iunie, 2024

Special Arad Logo

  A sunat clopoțelul și la Penitenciarul Arad. Câți deținuți urmează programul „A doua șansă”

  de Special Arad | 12 septembrie 2023, 11:16 AM | Educaţie | Știri Arad

  0

  Comunicat. Marți, 12.09.2023, a sunat copoțelul și pentru elevii din Penitenciarul Arad marcându-se astfel, în mod festiv, deschiderea anului școlar 2023 – 2024.

  Alături de personalul didactic ce va asigura predarea materiilor la persoanele condamnate, la festivitate au participat: conducerea unității penitenciare, conducerea Liceului Special „Sf. Maria” Arad, instituția de învățământ cu care unitatea noastră colaborează în procesul de școlarizare, lucrători ai Serviciului educaţie şi intervenţie psihosocială din cadrul instituției precum și persoane condamnate care s-au înscris la cursurile școlare.

  În anul școlar 2023-2024 activitatea de instruire școlară în cadrul Penitenciarului Arad va fi organizată pentru ciclul primar, ciclul gimnazial, învățământ profesional, pentru bărbați și forma de învățământ „A doua șansă”, pentru femei, fiind înscriși 110 persoane private de libertate (90 de bărbați și 20 de femei).

  Educaţia persoanelor private de libertate reprezintă o prioritate pentru administraţia penitenciarului, prin aceasta realizându-se pregătirea acestora pentru revenirea în societate şi sporirea şanselor de reintegrare în societate. Şcolarizarea persoanelor condamnate este integrată în sistemul naţional de învăţământ, astfel că programa şcolară cuprinde aceleaşi materii şi bareme de evaluare din sistemul educaţional românesc.

  Pentru buna desfăşurare a activităţilor de instruire şcolară au fost pregătite corespunzător toate spaţiile, la ambele locații, punându-se la dispoziţia elevilor şi profesorilor 12 săli de clasă, cancelarie, bibliotecă, dar şi rechizitele necesare fiecăruia dintre elevi.

  Citește și: Întâlnire de lucru la penitenciarul Arad: „Strategii moderne de gestionare a persoanelor condamnate pentru infracțiuni sexuale”

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  9 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.