Peisaj selenar lângă Cetatea Șiria. În mod normal, au început și întrebările…

  de Lucian Dănilă | 9 noiembrie 2018, 1:20 PM | Recomandările editorilor | Știri Arad

  2

  Cetatea Șiria este, fără îndoială, unul dintre cele mai vizitate obiective turistice din județul Arad. Nu este un loc doar pentru turiști, acest loc fiind unul foarte bun pentru antrenamentele cicliștilor, al amatorilor de motociclete sau ATV-uri, dar mai ales pentru amatorii de salturi cu parapanta.

  Am scris de mai multe ori că la Șiria se întâmplă lucruri, că acolo poți face zboruri de agrement cu avionul, poți sări cu parașuta sau cu parapanta, sau pur și simplu te poți deconecta sus la Cetate. În aceste zile am avut parte de o surpriză în momentul în care am ales să (re)vizitez Cetatea Șiriei. Drumul din pădure care duce spre Cetate și am văzut urme de șenile. Odată ieșit din pădure m-am trezit într-un peisaj selenar, dar parcă un loc mult mai generos cu specificația că a dispărut verdele, adică iarba.

  Nu doar eu, ci și câțiva oameni care erau și ei în vizită la Cetate se întrebau, pe bună dreptate, ce s-a întâmplat? Mă gândeam și la faptul că vine weekendul și lumea se va întreba la fel ca și noi. Așa că l-am contactat pe primarul comunei Șiria, Valentin Bot.

  „Am făcut curățenie, am curățat acele locuri atât de boscheții care au crescut în ultimul timp dar și de gunoaiele lăsate de unii oameni. Am și nivelat zona și vrem să profităm acum de faptul că este final de sezon pentru a pune iarbă și vrem să și tragem curentul până lângă Cetate pentru a fi luminată noaptea, știut fiind că sunt unii care merg să viziteze Cetatea noaptea. Șiria este frumoasă văzută și de sus. Vom pune și câteva filigorii acolo”, spune Valentin Bot, primarul Șiriei.

  Mai mult, se intenționează accesarea de fonduri pentru lucrări de conservare la Cetatea Șiriei.

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  9 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.