Peet Project readuce jazz-ul la Arad

  de [email protected] | 10 May 2014, 6:16 PM | Știri Arad

  0

  Arad can Jazz! 

  Nu s-a terminat odată cu Ziua Internatională a Jazz-ului din 30 aprilie pofta arădenilor pentru acest stil muzical. Asociația „Restart Arad”, în colaborare cu Molnar Events, provoacă toți iubitorii de jazz/pop/funk la o seară de neuitat alături de PEET PROJECT din Ungaria. Concertul va avea loc sâmbăta viitoare, 17 mai 2014, în Club Nerv Arad, și va începe în jurul orei 21.00. Prețul unui bilet este de 10 RON, iar pentru rezervări și informații se poate suna la numărul de telefon 0756-045-451. Concertul va fi urmat de un afterparty marca Dj Patent.

  Peet Project – jazz – pop – funk – 3 albume – al patrulea în pregătire

  Printre cei care i-au inspirat se numară: Candy Dulfer, Brian Culbertson, George Duke, Earth Wind and Fire sau Mezzoforte.
  Trupa este condusa de Peter “PEET” Ferencz (23 ani) care cu ajotorul unei viori, oferă un caracter aparte și unic stilului muzical abordat.
  Talentul lui PEET a fost observat încă de la vârsta de 4 ani, când a început să studieze vioara clasică. Totuși, la 13 ani, a realizat că muzica clasică nu este cea mai bună alegere pentru el, astfel începe să cânte în mai multe colaborări și chiar înregistrează piese de hip-hop, r’n’b, soul sau pop. În liceu, se cunoaște și leagă o prietenie profundă cu pianistul Adam Lorincz. Datorită multiplelor puncte comune, cei doi încep să compună piese, iar în 2009 se înființează trupa PEET PROJECT, care debutează prin câștigarea titlului „Cea mai bună piesă jazz din Ungaria”, concurs organizat de radioul 90.9 JAZZY (Budapesta).

  În 2010, apare primul album intitulat „Pink Spirit”, care obține aprecieri internaționale (JazzCorner, JazzTimes sau Smoothjazz.com). Piesele acestui album intră în topurile smooth-jazz din Marea Britanie, S.U.A., Germania și Elvetia.
  Debutul internațional are loc în septembrie 2011, în Elveția, când sunt invitați să deschidă un festival de muzică, unde au urcat pe aceeași scenă cu Victor Bailey și Drew Davidsen.
  Al doilea album intitulat „Turn You On”, apare în noiembrie 2011, și inevitabil intră în heavy-rotation-ul mai multor radiouri internaționale (peste 1700 de difuzări în Marea Britanie și S.U.A.) Piesa de rezistență al acestui album, „Does the music turn you on” a fost produs de „Peet” sub atenta coordonare al lui Brian Culbertson.

  2013, un an important pentru „Peet Project”. În aprilie, sunt invitați la SEABREEZE JAZZ FESTIVAL, unde formația reușește să obțină ovații și aplauze de la peste 8000 de participanți. După acest succes, se lansează cel de-al treilea album, intitulat „Overseas”.
  În octombrie 2013, „Peet Project” se reîntoarce în S.U.A., de această dată la CATALINA ISLAND JAZZTRAX, unde cântă în deschiderea lui Larry Braggs. În decembrie 2013, „Peet Project” obține la nivel internațional titlul de „Debut Artist of the Year”.
  La ora actuală, se lucrează la noul album.

  Pentru mai multe informații vizitați: www.peetproject.com sauwww.facebook.com/peetproject

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  6 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.