Pedepsele din dosarul Colectiv s-ar putea reduce. Faptele acuzaților nu mai sunt considerate ca având consecințe deosebit de grave

  de - | 3 November 2021, 6:31 PM | Naţional

  0

  Comemorarea victimelor Colectiv la Arad

  Pedepsele din dosarul Colectiv, proces care se apropie de o decizie finală, s-ar putea reduce. Judecătorii Curții de Apel București au schimbat parțial încadrarea juridică a acuzațiilor și a eliminat consecințele deosebit de grave ale faptelor de abuz în serviciu, potrivit Digi24.

  Astfel, judecătorii Curții de Apel București au acceptat cererile făcute de apărarea fostului primar al Sectorului 4, Cristian Popescu Piedone, și a foștilor pompieri, judecați și condamnați în primă instanță pentru abuz în serviciu.

  Magistrații au schimbat încadrarea juridică a acuzațiilor, iar asta conduce la limite de pedeapsă reduse.

  Înlăturarea circumstanței „consecințe deosebit de grave” din încadrarea faptei poate reduce pedeapsa de la 10 ani și jumătate la cel mult 7 ani.

  Decizia este importantă, fiind ultimul pas înainte de concluziile defintive în acest dosar.

  Următorul termen a fost stabilit peste două săptămâni, când este de așteptat să înceapă dezbaterile finale, etapă urmată de o decizie definitivă.

  Magistrații se pot pronunța și motiva decizia în termen de 90 de zile de la încheierea dezbaterilor, așa că este puțin probabil ca o hotărâre finală să fie dată până la finalul anului.

  Citește mai mult pe Digi24.ro.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  9 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.