„Pecica – între tradiţie şi modernism” văzută de FotoClubProArad

  de Special Arad | 13 august 2014, 9:31 AM | Cultură | Foto | Pecica

  0
  pecpro (13)

  Membri FotoClubProArad se află în această perioadă la Pecica în tabăra de fotografie „Pecica – între tradiţie şi modernism” care se desfăşoară în intervalul 11-17 august.

  Este prima tabără de amploare dedicată strict membrilor clubului arădean şi vine ca răspuns la invitaţia  Primăriei Oraşului Pecica de a fotografia cele mai interesante şi importante obiective turistice dar nu numai. Până pe 17 august artiştii-fotografi arădeni vor vizita şi fotografia diferite clădiri, monumente, Lunca Mureşului sau Ferma de Bivoli. Spre sfârşitul taberei se va organiza o sesiune de fotografierea a porturilor populare de la fiecare minoritate prezentă în Pecica. Pe 16 august, artiştii arădeni vor participa la concursul de cătlane organizat la Ferma de Bivoli şi vor fi angrenaţi în diferite activităţi sportive. În ultima zi a taberei, duminică 17 august obiectivele membrilor FotoClubProArad vor surprinde slujba şi tradiţiile de sfinţire a pitei noi, adică a celebrei pâini cunoscută în Arad ca „Pită de Pecica”.

  Am organizat această tăbără de fotografie la invitaţia primarului Petru Antal, de a surprinde cele mai importante obiective turistice din Pecica. Este o ocazie binevenită pentru noi deoarece totodată avem ocazie de a cunoaşte mai bine oraşele din judeţul nostru. De menţionat este faptul că această tabără a fost organizată strict pentru membrii FotoClubProArad. Deja au trecut două zile de la debutul taberei şi cu toţii suntem încântaţi atât de locurile pe care le putem fotografia cât şi de ospitalitatea gazdelor”, explică Nelu Scripciuc E.AAFR,A.FIAP,Hon MPC, preşedintele FotoClubProArad.

  Tabără artiştilor arădeni se desfăşoară după un program bine stablit de doamna Marinela Petrean, şef serviciu din cadrul Primăriei Pecica, în fiecare zi fiind cuprinse diferite zone de interes turistic ale oraşului.

  pecpro (1) pecpro (2) pecpro (3) pecpro (4) pecpro (5) pecpro (6) pecpro (7) pecpro (8) pecpro (9) pecpro (10) pecpro (11) pecpro (12) pecpro (14) pecpro (15)

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  5 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.