Pe muzica lui Edith Piaf, printre suspine, primarul Falcă și-a scos rufele din dormitor și le-a dus pe Ștrandul Neptun, la Zilele Aradului

  de Raluca Medeleanu | 24 august 2016, 11:36 PM | Administraţie | Recomandările editorilor

  15

  „Pilaf”, pe muzica lui Piaf. La aniversarea sa megalomană, Falcă se crede într-un război… roz

  Am fost întâmpinați pe ștrandul Neptun cu melodia „La vie en rose”. Se pare că până și Edith Piaf a revenit la viață ca să vadă succesul bubuitor al carierei înfloritoare a împăratului urbei, fără voia noastră, Gheorghe Falcă. Căci unde putea să-și celebreze reușitele dacă nu în locul care a înregistrat cea mai mare dezvoltare de-a lungul lungilor lui mandate?

  Sute de „personagii” din crème de la crème de la société – majoritatea membri ai partidului de guvernământ local – s-au alăturat parangheliei (ce devine deja spectacol cu tradiție an de an) ca demni susținători și mândri simpatizanți, iar împăratul le-a reamintit tot ce a făcut el pentru ei, pentru noi. Căci zicala spune „nu-ți uita trecutul”.

  Sunt unele realizări care nu sunt cunoscute și unele care nu au fost nici măcar observate”, le-a explicat vizionarul căzut victimă opiniei publice, spunându-le cât de important e să „ne jucăm în echipă”. Căci da, doamnelor și domnilor, asta face el: se joacă. Se joacă de-a eliberatorul acestui (cităm) „oraș mic” de sub jugul anonimatului și mediocrității. Se joacă de-a … „Război! (?!) Ce facem în caz de război?”, dând-o la un moment dat, în vastul său speech, într-un simulacru de Miorița.

  Dar mai ales se joacă de-a victima, aducând vorba în stilu-i caracteristic de „oamenii răi din politică” ce aruncă cu pietre în el, sau de sacrificiile pe care un om al administrației trebuie să le facă, punând viața personală pe planul doi, ajungând chiar la divorț din cauza asta. Ceva de genul: „Din cauză că m-am sacrificat pentru Arad, m-a lăsat nevasta”… Da, săracul. Un adevărat martir. „Nu m-am lăsat descoperit ca om, ca suflet”, se destăinuia el publicului, în acest context simțind nevoia să aducă vorba și de viceprimar: „Săracul Levente Bognar, uitați ce înseamnă un accident de mașină”. Nici laitmotivul „tavanul care cade peste noi, îl vom sparge; ne bazăm pe echipă” pe care l-a rostit și în discursul de la semnarea acordului de Metropolă Arad – Timișoara n-a lipsit.

  Vi se pare că trecem prea repede de la o idee la alta? Nu. Noi doar reproducem ce am auzit. Dar poate dacă ați fi fost acolo, toate aceste cuvinte ar fi avut mai mult sens. Căci ele nu erau rostite oricum. Ah, nu! Ele aveau și soundtrack. Liric. În momentele cheie ale discursului, cuvintele rezonante, rostite emoționat, erau acompaniate de muzică la chitară, tristă, parcă desprinsă dintr-un spot publicitar pentru sprijinul unui cățel abuzat… de-ți venea să te arunci în bazinele lângă care își ținea cuvântarea. Muzica te mișcă… mai ales când mai dai pe gât și câte un pahar de vin alb, o halbă de bere, sau o prăjitură și mai auzi pe cineva cum se plânge.

  Tot ce putem spune e că vorbele lui au stârnit ropote de aplauze (probabil că unora li s-a spus de la partid când și cum să acționeze). În schimb, frumoasa voce a Sabinei Bijan, acompaniată la pian de Alex Reisz, a determinat, cu indulgență, 6 oameni să o aplaude, dintre care trei eram noi. Și o sesizare. Nota bene, Edith Piaf a cântat „La vie en rose”, dar ea a rămas în amintirea colectivă mai degrabă ca o cântăreață a celor asupriți, ce și-au dus viața în sărăcie. Să fie vreun mesaj secret?

  Normal că pentru împărat, viața e toată în roz, când nu acceptă să o vadă altcumva.

  Și, totuși, pentru ce ne-a chemat pe toți acolo?  Doar ca să ne explice electoral de ce și cum l-a lăsat nevasta? Că ăsta pare singurul motiv „plauzibil” ca să chemi atâtea sute de oameni, de Zilele Aradului, să le pui muzică și să te plângi că pentru câte ai făcut tu pentru oraș, nu te mai iubește soția. Și să sugerezi că arădenii, din această cauză, îți sunt datori.

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Si Ceausescu avea sustinatorii lui.
   La fel si mustaciosul Hitler.

   Aradul il are pe “vizionarul” barbos falca. Un Filfizon, ce se imbata cu propriile cuvinte.(adicatelea APA DE PLOAIE) Penibil ca toata Marea Adunare a Pupincuristilor. Cat despre Toapele prezente, mai bine ma abtin.

   +20 voturi
   +1
   -1
  2. Ok toate comentariile, ...

   … dar cum s-a ajuns oare aici, l-au votat extraterestrii?Daca paranghelia s-a platit din banii nostri si acolo au fost 3.000 de oameni, de ce nu sunt acum in fata Primariei 9.000 care sa intrebe administratia de ce a facut paranghelia in acest mod sau sa primeasca administratia zeci de mii de mailuri si adrese scrise in care sa se ceara socoteala administratiei?Poate ca numai gura-i de noi, ca altfel n-am fi ajuns in asemenea hal.De opozitie nu mai intreb, ea exista, dar lipseste cu desavarsire, sau nu?

   +18 voturi
   +1
   -1
  3. O nevastă divorțează ca s-a plictisit sa il vadă pe al său toata ziua pozat cu alta prin ziare. Omul si-a gasit alta femeie. Una e ca toti prietenii știau, dar deja știa tot orașul. In ultimii doi ani a plecat in vreo 15 excursii din care in jumătate cu respectiva. Fără nici o jena. Iar cand nevasta a zis ca divorțează omul s-a enervat ca i se strica imaginea de familist intr-un an electoral. Iar de atunci compensează la greu cu copilul cu care se expune peste tot. Copil pe care in realitate il vede cand si cum. Toate astea dovedesc dincolo de orice șperțuri si combinații dubioase pe care le-a făcut ca cromul nostru e de o putreziciune morala si ipocrizie cum rar se poate vedea.

   +18 voturi
   +1
   -1
  4. de jumate de an toata presa scrie ca falca are amanta. nevasta umilita public (ca daca era umilita privat nu era bai…) pune piciorul in prag si divorteaza. asa macar de imagine. el, ca de obicei pozeaza in victima. nu de alta dar de ani de zile ne explica despre valorile crestine si ale familiei. si intr-un an electoral sa i se intample asa o nazbatie… nu e bine. trebuie sa o scalde cumva cu cu nucleul dur al fratilor neoprotestanti. ca s-ar putea sa nu mai vina la vot respectivii. si daca nici ei nu mai vin e problema. sa nu uitam ca totusi pe falca l-au votat cam 15-18% din poulatia aradului cu drept de vot. restul au stat acasa din lipsa de alternative. oricum jenant om, jenant barbat. si jenanta gașcă ne conduce, daca ăsta e șeful lor.

   +15 voturi
   +1
   -1
  5. io nu pot sa cred ca l-o chemat acolo si pe (cenzurat) da LAZAR care nu a mai platit oamenii din decembrie si au plecat in aprilie fara sa mai ia bani. Asta are 122 de milioane „furati” de la stat si el inca nui arestat????
   acuma vad de ce. apare la voi in poze microbuzul lui care descarca produse de la lazar si sohne pentru chef!!!! rusine sa va fie hotilor!

   0 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  6 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.