Pe Google Maps se poate comanda vocal căutarea unei locații sau a unui traseu

  de Special Arad | 14 ianuarie 2019, 12:56 PM | IT

  0

  Compania Google a adus asistentul inteligent Google Assistant în Google Maps, pentru sistemele de operare Android și iOS. La Consumer Electronics Show 2019 de la Las Vegas, încheiat în 11 ianuarie, compania Google a anunțat că a lansat o nouă actualizare în Google Maps pentru Android și iOS prin care introduce asistentul său vocal. Această caracteristică era inițial prevăzută a fi introdusă în vara anului 2018. Acum se poate comanda vocal o destinație sau un traseu, potrivit PhonAndroid.

  Google a profitat de CES 2019 pentru a face mai multe anunțuri despre Asistentul Google. Printre acestea, integrarea AI (Artificial Intelligence) în aplicația Google Maps. Un add-on care va permite utilizatorilor să caute rute, să distribuie timpul estimat de sosire celor de la destinație, să caute locații și să efectueze o mulțime de alte acțiuni, toate prin comenzi vocale. Pe scurt, Google Maps oferă acum singura experiență Android Auto. Puteți comanda asistentului Google „Du-mă acasă”, acesta, având coordonatele domiciliului vă va găsi cel mai scurt drum spre casă!

  Utilizatorii de Google Maps așteptau de mai mult timp acest lucru. Este o actualizare binevenită mai ales pentru cei care călătoresc și folosesc, în special smartphone-urile cu ecran mare, pe post de GPS. Dar nu numai ei, utilizatorii de smartphone-uri Android, cum ar fi Google, Huawei, One Plus, Sony sau HTC vor fi încântați de acest lucru. Utilizatorii de telefoane Samsung, Galaxy S8, Galaxy S9 sau Galaxy Note 9 vor putea folosi telefoanele în mod peisaj pentru a comanda vocal destinația sau ruta. Telefoanele cu sistemul de operare iOS, în special iPhone-urile Apple cum ar fi iPhone 7, iPhone X, iPhone XR sau iPhone 8 vor beneficia de comandă vocală pe Google Maps.

  Dar nu este vorba doar de Google Maps, care a primit această necesară și extrem de utilă caracteristică. Pe Android, asistentul inteligent lucrează cu serviciile de mesagerie de la următorii furnizori: SMS, WhatsApp, Messenger, Hangouts, Viber, Telegrame, Mesaje Android și multe altele. Asistentul primește și un mod de interpretare pentru a servi ca traducător în timp real într-o conversație. 27 de limbi sunt compatibile la lansare. Unele dintre aceste limbi sunt arabă, hindi, chineză, engleză, franceză, germană, rusă, thailandeză și coreeană. De exemplu, trebuie doar să-l rugați pe Google Assistant să traducă din franceză în engleză: vorbiți în franceză și traducerea apare în limba engleză imediat pe ecran. Apoi, atunci când interlocutorul dvs. vorbește în engleză, se întâmplă contrariul – textul în limba franceză apare pe ecran. Nu știm nimic momentan de limba română!

  Sperăm ca în cel mai scurt timp aceste facilități, comandă vocală pe Google Maps și traducerea, să fie disponibile și pentru texte în și din limba română.

  Gigantul Google a specificat că noua actualizare pentru Google Assistant și Google Maps se lansează acum și va ajunge treptat la toți utilizatorii de Android și iOS în următoarele câteva săptămâni.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  7 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.