Patru medalii la Balcaniada de Geografie pentru olimpicii români

  de Special Arad | 4 July 2016, 10:03 AM | Educaţie | Recomandările editorilor

  0

  Lotul olimpic al României, participant la a II-a ediţie a Olimpiadei Balcanice de Geografie (24-30 iunie/Radalj, Serbia), a obţinut o medalie de aur, două medalii de argint şi o medalie de bronz.
  Performanţa a fost realizată de următorii elevi: Omar Hamod (clasa a X-a la Colegiul Naţional „Mihai Viteazul” din Bucureşti) – medalie de aurIulia Armencea (clasa a XI/Colegiul Naţional „Costache Negri” din Galaţi) şi Victor Vescu (Complexul Educaţional  „Lauder Reut” din Bucureşti) – medalii de argint, respectiv Ana-Maria Cotun (Colegiul Naţional „Nicu Gane” din Fălticeni) – medalie de bronz.
  Selecţia componenţilor lotului s-a realizat pe baza rezultatelor înregistrate la Olimpiada Naţională de Geografie, desfăşurată în aprilie 2016, la Sibiu.
  În conformitate cu regulamentul Olimpiadei Balcanice de Geografie şi iGeo, fiecare echipă este compusă din 4 elevi şi 2 profesori coordonatori. Concursul a inclus trei probe: proba teoretică (scrisă), proba practică (în teren) şi proba multimedia. Toate probele s-au desfăşurat în limba engleză.
  La ediţia curentă au participat concurenţi din 6 ţări.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  2 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.