joi, 22 februarie, 2024

Special Arad Logo

  Patru halterofili de top, inclusiv proaspeții medaliați naționali Jigău și Enea, sunt elevi la Liceul „Henri Coandă”, plus vedeta UTA-ei, Cristian Mihai

  de Dan Lazăr | 30 noiembrie 2023, 9:09 AM | Sport | Știri Arad

  1

  Un „careu de ași” ai halterelor arădene și naționale – Daniel Jigău, Cristian Molnar (ambii legitimați la CSM Arad – antrenor Adrian Jigău), Darius Enea și George Deaconu (ambii legitimați la CS AMEFA Arad – antrenor Gheorghe Biriș) sunt elevi ai Liceului de Transporturi Auto „Henri Coandă” Arad, unitate de învățământ care se mai poate lăuda că îl are în bănci și pe noua vedetă a UTA-ei, Cristian Mihai, dar și pe atleți și luptători de valoare. „Sunt elevi ai școlii noastre, cu care ne mândrim”, anunță liceul arădean ce poartă numele cunoscutului pionier al aviației.

  Recent, la Bistrița a avut loc Campionatul Naţional de tineret (Under 23), iar Darius Enea (19 ani) a devenit triplu medaliat cu bronz după ce a concurat în cadrul categoriei 67 kg şi a avut următoarele performanţe: 100kg, smuls; 117kg, aruncat şi 217 kg, total. Colegul său de club, George Daniel Deaconu (15 ani), a avut o comportare onorabilă în condiţiile în care a concurat la o categorie superioară.

  Tot în cadrul aceleiași competiții de la Bistrița, Daniel Jigău a concurat la categoria 61 de kilograme, obținând trei locuri întâi: smuls 98 kg, aruncat 125 kg și total 223 kg, revenind la Arad cu trei titluri de campion național. Asta ca să notăm doar cea mai recentă performanță a fiului fostului mare halterofil Adrian Jigău.

  La rândul lui, Cristian Molnar este triplu campion național de juniori II în acest an, rezultat consemnat în primăvară, când la 67 de kilograme a cucerit de trei ori aurul: 95 kilograme la procedeul smuls, 115 la aruncat și 210 total, fiind prezent apoi la „Europenele” categoriei.

  Cristian Mihai, în echipa ideală

  UTA îl dă pe Cristian Mihai, și el licean la „Henri Coandă”, în etapa a 17-a din SuperLiga, conform celor de la LPF. Tânărul fotbalist al lui Mircea Rednic a fost extrem de util la mijlocul terenului în deplasarea de la Cluj, cu CFR-ul, încheiată cu scorul de 0-0. Revista LPF a motivat astfel opțiunea pentru internaționalul de tineret al arădenilor, pentru care nominalizarea în echipa unei runde din prima ligă este o premieră: „Tânărul fotbalist arădean devine un jucător tot mai important în sistemul gândit de Mircea Rednic”.

  Citește și: Arădeanul Daniel Jigău a urcat de trei ori pe podiumul Campionatelor Naționale de haltere seniori!

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  8 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.