Patru frați și un văr de-al lor au murit în autoturismul lovit de tren! Cea mai mică dintre surori a decedat azi

  de Special Arad | 2 June 2017, 1:53 PM | Naţional

  0

  Un autoturism în care se aflau cinci tineri, cu vârste cuprinse între 12 şi 20 de ani, a fost spulberat de tren la Bistriţa-Năsăud pe 1 iunie. Toţi cei cinci tineri au murit, trei pe loc, iar doi la spital. Adolescenta care conducea maşina avea permis de conducere de doar trei săptămâni.
  Patru fraţi care locuiau la blocurile sociale din cartierul bistriţean Viişoara, împreună cu un văr de-al lor, în vârstă de 19 ani, au plecat cu maşina pe 1 iunie să-şi viziteze bunica din comuna Negrileşti, localitate aflată la aproximativ 60 de kilometri, unde obişnuiau să petreacă mare parte din vacanţele de vară.

  Conform adevarul.ro, autoturismul Volkswagen, cumpărat de părinţi cu mari sacrificii în urmă cu doar o lună, era condus de una dintre surori, Lavinia. Tânăra care urma să împlinească 19 ani chiar săptămâna viitoare, obţinuse permisul de conducere în urmă cu trei săptămâni. Adolescenta era însoțită de surorile sale Daria (14 ani), Cosmina (12 ani), fratele Darius (20 de ani) şi vărul Rafael (19 ani), care tocmai terminase Liceul Sportiv din Bistriţa.

  La doar câteva sute de metri de casă, autoturismul pe care-l conducea Lavinia a fost lovit de un tren Regio. Se pare că înaintea Laviniei traversase calea ferată un alt autoturism, iar tânăra s-ar fi bazat pe faptul că şoferul din faţa ei s-a asigurat şi nu a mai oprit la calea ferată, care este semnalizată doar cu stop şi Crucea Sfântului Andrei.
  Autoturismul a fost surprins de tren, care l-a luat în plin şi l-a târât mai bine de 200 de metri pe calea ferată.

  Trei dintre cei cinci tineri din autoturism au decedat pe loc. Este vorba despre şoferiţa de 19 ani, sora sa de 14 ani şi verişorul de 19 ani.   Pentru ceilalţi doi a început o luptă contra-cronometru. Acţiunea de salvare a fost cu atât mai dificilă, cu cât salvatorii au fost nevoiţi să taie autoturismul în bucăţi pentru a-i scoate pe tineri. Fratele de 20 de ani al şoferiţei, găsit în stop cardio-respirator, a decedat la spital. A supravieţuit Cosmina, fetiţa de 12 ani, care a fost transportată de urgenţă cu un elicopter SMURD la o clinică de specialitate din Târgu Mureş. Acolo, din păcate, copila s-a stins în cursul nopţii, după ce reuşise să treacă cu bine peste o operaţie complicată.

  În total, Lavinia mai avea 8 fraţi, cel mai mic dintre ei având doar un an, iar cel mai mare 20.

  627x0 (1)

  Explicație foto: Lavinia, tânăra de 18 ani care conducea autoturismul.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  3 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.