luni, 11 decembrie, 2023

Special Arad Logo

  Patru formații și-au exprimat intenția de a juca în Divizia A1. Alături de ProVolei Arad, mai vor în elită: CSU Brașov, Steaua și Știința București

  de Dan Lazăr | 19 iunie 2020, 8:17 AM | Sport | Știri Arad

  0

  Din cele opt echipe masculine invitate de FR de Volei să acceadă în Divizia A1, patru și-au exprimat intenția de a juca în campionatul următor pe prima scenă. Astfel, doarvolei.ro notează că prima divizie ar putea avea din nou un campionat cu 12 echipe.

  La începutul lunii, Federația Română de Volei a adresat o scrisoare oficială cluburilor din Divizia A2 calificate în turneele fazei a II-a a play-off-ului, la masculin (ce trebuiau să se desfășoare la Arad și București), respectiv în turneul de promovare, la feminin. Scopul ei era să afle câte echipe au în intenție să joace în sezonul viitor în prima ligă. La masculin, patru au fost echipele care și-au exprimat intenția de a juca pe prima scenă: Steaua București, ProVolei Arad, Știința București și CSU Brașov. CSU Medicina Târgu Mureș este singura divizionară secundă feminină care își dorește în A1, celelalte trei formații calificate în turneul de promovare, CSU Oradea, Tomis Constanța și CSM Focșani, spunând „pas”.

  În seria de Vest, alături de liderul UVVG ProVolei Arad (7 victorii din 8 meciuri) doar CSU Brașov (locul III) – antrenată în acest sezon de Marius Țig, tatăl jucătoarei de tenis Patricia Țig, decedat în această lună – mai vrea în elită, în timp ce CSM Suceava, formație aflată la egalitate de puncte cu arădenii lui Marius Mascovits și Radu Sabău, și Știința Bacău (locul IV) nu s-au arătat interesate de A1. În „Est”, primele două clasate au spus „Da”, iar alte două echipe din Capitală, Rapid și Titanii, preferă să rămână în liga secundă.

  Formațiile trebuie să depună actele necesare și să plătească taxele corespunzătoare înscrierii în Divizia A1 până în 24 iulie, însă experiența anilor anteriori a demonstrat că o formație se poate retrage oricând din campionatul de volei înaintea startului, așa cum s-a întâmplat cu trei grupări înaintea sezonului precedent.

  1.200 de euro este taxa de înscriere în Divizia A1, cu 400 mai puțin decât în campionatul trecut. În liga secună, taxa FRV a fost redusă de la 350 de euro la 150 de euro.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  8 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.