sâmbãtã, 22 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Patru copii au rămas fără mamă în urma accidentului de la Zerind. Vor rămâne întreaga viață, în minte, cu întrebarea: „A fost sau nu pe trecerea pentru pietoni?”

  de Mihai Todoca | 8 noiembrie 2021, 2:28 PM | Povești despre oameni | Știri Arad | Topic special

  4

  A plouat în dimineața aceasta, prevestind parcă o tristețe, o durere, o rupere prematură. Un destin tragic. Un accident violent. O mamă și-a pierdut viața. Ilona Guti avea doar 49 de ani, când un gest de neatenție i-a curmat brusc viața în Zerind, acolo unde a fost lovită de o mașină.

  Neatenția cui – e întrebarea generală de pe paginile de socializare. Și mulți își dau cu presupusul, neavând nicio probă – decât imaginile ulterioare accidentului – să susțină sută la sută afirmațiile. Unii spun că nu cred că aceasta traversa prin loc nepermis, așa cum au concluzionat polițiștii, ci chiar se afla pe trecerea pentru pietoni. Alții spun că nici nu mai contează cum s-a întâmplat, fiindcă oricum cei patru copii, patru fete (două căsătorite, celelalte fiind de 16, respectiv 10 ani) au rămas fără mamă. Însă contează! Tocmai pentru cele patru fete: să știe cu exactitate cum le-a murit mama și, de ce nu!, să fie recompensată familia în cazul în care accidentul a avut loc pe trecerea pentru pietoni și șoferul ar fi găsit vinovat și pentru viteză (se știe că în respectiva zonă se circulă cu viteză peste limita legală – dar să fim bine înțeleși, nu spunem că autorul accidentului de față ar fi avut viteză mare).

  Citește și: Accident mortal în această dimineață la Zerind, în județul Arad!

  Traficul în zonă este unul arhicunoscut de cei din părțile acelea și pare o fractură de logică pentru un localnic care cunoaște aceste lucruri să traverseze printr-un loc nepermis,  la doar câțiva metri de o trecere de pietoni semnalizată.

  Primele clarificări de la locul accidentului primite de la IPJ Arad o plasau pe Ilona în apropierea trecerii de pietoni, nu pe trecere. La fel ne punem întrebarea cât de bine și-au făcut treaba polițiștii care au efectuat măsurătorile, având în vedere că, deși erau cu victima în față, au comunicat oficial că are 72 de ani, când în realitate aceasta avea doar 49 de ani (de fapt, născută în 1972).

  Atât pentru primarul din Zerind, Alexandru Simandi, cel cu care am și discutat telefonic, cât și pentru alții, este îndoielnică constatarea polițiștilor, că victima nu s-ar fi aflat pe trecerea pentru pietoni în momentul impactului, având în vedere poziționarea mașinii după momentul impactului. În esență, cel puțin pentru moment, modul în care s-a produs accidentul îl știm doar de la bărbatul de 64 de ani din Olari, șoferul fiind singurul martor care a și dat declarații.

  Însă, suntem curioși să aflăm dacă, cumva, vreo cameră de supraveghere aflată în zona respectivă nu a înregistrat momentul accidentului. Iar dacă nu sunt camere… probabil că nu vom avea vreodată un răspuns acceptat unanim de toată lumea. Mai ales de copiii Ilonei.

   

   

   

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Fiind trecerea de pietoni acolo, nu joaca un rol foarte semnificativ daca persoana a fost exact pe trecere sau cu 1 m dupa trecere, dat fiind faptul ca soferul trebuia oricum sa incetineasca la trecerea de pietoni si chiar daca persoana ar fi fost la 1 m dupa trecere, ar fi putut opri in timp util. Masina nu s-a oprit la distanta mare de trecerea de pietoni, deci faptul ca nu a observat persoana din timp a fost sau din cauza ca a stat pe telefon, sau din cauza ca avea viteza mai mare.

   +9 voturi
   +1
   -1
  2. cine cunoaste locu unde sa intamplat accidentu ar sti ca nu are cum sa nu treaca pe trecere. faptu ca soferu incerca sa se scoata e alta treaba da saraca femeie o aruncato vreo 30 de m.cunosc locu foarte bine,si nici ea nu avea obicei sa treaca hai hui , la fiecare strada avem trecere.pacat de copiii orfani

   +8 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  2 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.