joi, 13 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Patronul rețelei de magazine Steilmann închide două fabrici de confecții cu tradiție. Una dintre ele a fost deschisă în 1935

  de - | 5 martie 2020, 9:25 AM | Naţional

  0

  Încă două fabrici de confecţii, deţinute de un om de afaceri român, îşi vor închide porţile, prima având o vechime de peste 70 de ani, iar cea de-a doua 28 de ani.

  Omul de afaceri Romeo Pomponiu (66 de ani), proprietarul reţelei de magazine Steilmann, a decis să închidă atât fabrica din Satu – Mare, cât şi pe cea din Sibiu, invocând dificultăţi financiare.

  După 75 de activitate, fabrica de confecţii Mondiala din Satu Mare, se va închide în a doua jumătate a lunii martie. Din cei 3.000 de angajaţi pe care îi avea fabrica în anul 1980, acum au rămas doar 100, care au primit preaviz de concediere începând cu data de 20 martie, scrie România actualităţi.

  Potrivit angajaţilor, omul de afaceri Romeo Pomponiu, coordonatorul fabricii din Satu Mare, a promis că toţi muncitorii vor fi preluaţi de alte fabrici de confecţii.   În perioada regimului comunist, fabrica din Satu Mare a reprezentat unul dintre cele mai importante branduri de îmbrăcăminte din România. Bazele fabricii au fost puse în 1935. De-a lungul anilor, îmbrăcămintea confecţionată la fabrica Mondiala din Satu Mare a ajuns în cele mai importante ţări din Europa, dar şi în URSS şi Statele Unite ale Americii.

  După preluarea fabricii de către omul de afaceri Romeo Pomponiu, îmbrăcămintea produsă la fabrica din Satu Mare a fost vândută sub brandul Steilman.

  Cealaltă fabrică de confecţii care va fi închisă este Sib Dress din Sibiu, un business de peste 10 milioane lei în 2018, ultimul an raportat, operaţiune argumentată prin faptul că nu mai pot fi acoperite costurile lunare de funcţionare, relevă date analizate de Profit.ro.

  „Adunarea Generală a Acţionarilor s-a întrunit pe 27 ianuarie în şedinţă în regim de urgenţă, în decizia adoptată fiind precizat: „Din cauza imposibilităţii acoperirii costurilor lunare, aprobă încetarea activilăţii de producţie a S.C. Sib Dress S.A.”. Potrivit deciziei, compania îşi va înceta activitatea „după livrarea la termen şi în calitatea convenită cu clientul extern a ultimelor comenzi contractate, la sfârşitul lunii februarie 2020”, scrie sibiu100.ro   Fabrica, pe piaţă din 1992, este deţinută de Steilmann Bukarest (60% din acţiuni) şi Confecţia Sib 1, firmă controlată tot de Steilmann. În 2018, afacerile au depăşit 10,2 milioane lei, cu o pierdere de 783.947 lei (redusă de la pierderile de 1- 5 milioane lei din anii precedenţi) şi, la acel moment, cu circa 250 de angajaţi. Tot pentru 2018, datoriile totale sunt indicate la 4,5 milioane lei, conform termene.ro.

  Citeste mai multe AICI

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  7 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.