sâmbãtã, 13 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Patronatele din turism amenință că vor da Guvernul în judecată dacă nu vor fi deschise restaurantele din hoteluri începând cu 15 iunie

  de - | 10 iunie 2020, 1:32 PM | Naţional

  0

  Patronatele din turism au anunţat că vor da Guvernul în judecată pentru „subminarea economiei naţionale”, dacă nu permit deschiderea restaurantelor din hoteluri la data de 15 iunie, a informat FPTR, citați de adevărul.ro.

  „Patronatele din turism intenţionează să acţioneze Guvernul în instanţă pentru subminarea economiei naţionale, dacă restaurantele din hoteluri nu se deschid pe 15 iunie, data începând cu care peste 500.000 de români şi-au achiziţionat deja servicii de cazare în ţară, cu mese incluse, care nu pot fi prestate în aceste condiţii.   Chiar şi o întârziere cu două săptămâni a deschiderii restaurantelor din hoteluri pune România în mare dezavantaj competitiv faţă de alte ţări din zonă, care au ridicat deja aceste restricţii şi, în acelaşi timp, aruncă în faliment mai mult de două treimi dintre hotelurile din ţară”, potrivit Federaţiei Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR).

  Potrivit acestora, în ultimele 24 de ore a aparut în mass-media informaţia potrivit căreia restaurantele nu se vor deschide începând cu data de 15 iunie, aşa cum toată lumea se aştepta, ţinând cont de scăderea numărului de persoane infectate cu COVID-19.

  „De altfel, în discursul său de ieri (marţi – n.red.) în care a vorbit despre măsurile care vor fi luate după 15 iunie, preşedintele Iohannis a anunţat deschiderea mall-urilor, însă fără restaurantele din interiorul acestora şi fără locurile de joacă, dar nu a spus absolut nimic despre aşteptata redeschidere a restaurantelor din hoteluri. În momentul de faţă clienţii au acces, începând cu 1 iunie, doar pe terasele restaurantelor, cu o serie de limitări”, se arată în comunicat.

  Citește mai multe cu un singur click aici: adevărul.ro.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  8 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.