Pasiunea pentru Liverpool FC a adunat zeci de fani, din șase țări, la Arad. Vreme de trei zile, „cormoranii” au ținut-o într-o petrecere, iar favoriții i-au răsplătit cu victoria mult dorită

  de Andrei Fuliaș | 15 aprilie 2019, 8:19 PM | Recomandările editorilor | Sport

  1

  Pentru a doua oară la Arad și pentru a treia oară în regiune, zeci de fani ai clubului englez Liverpool FC s-au adunat în același loc pentru a petrece împreună și pentru a-și susține favoriții.

  Prima astfel de acțiune a fost inițiată și organizată de fanii din Arad, în luna martie a anului 2018, atunci când în orașul de pe Mureș au poposit peste o sută de suporteri din Arad, Timișoara, Serbia, Budapesta, Viena și chiar din Anglia. Câteva luni mai târziu, „cormoranii” maghiari au organizat ce-a de-a doua întâlnire regională a fanilor lui Liverpool, întrunire la care a fost prezentă și o delegație din Arad. Tot în cursul anului trecut, arădenii au fost invitați de către „frații” lor sârbi la întrunirea suporterilor lui Liverpool FC din Serbia.


  Citește și: Eveniment fără precedent în România: „cormorani” din cinci țări s-au reunit în weekend la Arad pentru a se cunoaște și pentru a-și susține împreună favoriții | Foto-Video


  Astfel, fan club-ul „Liverpool FC Arad” a decis să organizeze în acest an cea de-a treia întâlnire regională (3rd Regional Meeting). Pentru această întrunire a fost ales meciul favoriților împotriva lui Chelsea FC, adică ultimul meci mare al lui Liverpool din acest sezon al Premier League.

  Organizarea evenimentului a fost una minuțioasă și gândită până la ultimul detaliu de către Colin Mesz, Răzvan Berbecaru & co. Invitațiile pentru fan club-urile din țările vecine au fost transmise încă de la începutul acestui an, iar cei care și-au anunțat prezența au fost într-un număr foarte mare. Cu toate acestea, Federația Engleză de Fotbal (FA) le-a dat puțin planurile peste cap unora dintre fanii lui Liverpool care și-au propus să își petreacă weekend-ul 12-14 aprilie la Arad, mutând între timp partida dintre Liverpool și Chelsea de sâmbăta pe duminica. Programarea partidei pe duminică, la ora 18:30, i-a făcut pe unii suporteri să își anuleze sosirea la Arad, pentru că nu aveau suficient timp la dispoziție să se întoarcă în țările lor și să ajungă la serviciu luni dimineață.

  Dar nimic nu a fost pierdut. Astfel că, pe parcursul celor trei zile ale evenimentului, peste o sută de oameni din Arad, Timișoara, Serbia, Bosnia, Austria, Ungaria și chiar din Liverpool s-au strâns la Arad pentru a petrece împreună, pentru a se revedea cu prieteni care au aceeași pasiune pentru clubul britanic și, desigur, pentru a-și susține favoriții într-un singur glas.

  În prima zi a evenimentului, fanii lui Liverpool s-au reunit la Old Lady’s Pub, locul în care „cormoranii” arădeni văd împreună fiecare meci al favoriților.

  În cea de-a doua zi s-au întâlnit în același loc, iar odată cu lăsarea serii s-au mutat într-un local de pe Ștrandul „Neptun”, unde au petrecut până înspre dimineață alături de trupa Selfish Murphy, care pe lângă melodiile din repertoriul obișnuit au interpretat și cântecele pe care fanii lui Liverpool le fredonează meci de meci pe stadionul Anfield sau în pub-urile în care își urmăresc favoriții.

  În cea de-a treia zi, care a fost totodată și ziua meciului, Old Lady’s Pub s-a umplut de suporteri, mai mici și mai mari. Favoriții nu i-au dezamăgit nici de această dată, învingându-i pe londonezii de la Chelsea cu scorul de 2-0, după un gol înscris cu capul de senegalezul Sadio Mane și o „ghiulea” trimisă de egipteanul Mohamed Salah, de pe la vreo 25 de metri, direct în vinclul porții apărate de cel mai scump portar al tuturor timpurilor, Kepa Arrizabalaga. Seara de duminică s-a încheiat în aceeași atmosferă de veselie, fanii fredonând până târziu cântecele făcute celebre de peluza The Kop, acompaniați de chitara componentului trupei Clipa, Gabriel Pecican, de asemenea fan al lui Liverpool FC.

  You’ll Never Walk Alone!

   

  .
  .
  .

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  2 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.