vineri, 14 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Eveniment fără precedent în România: „cormorani” din cinci țări s-au reunit în weekend la Arad pentru a se cunoaște și pentru a-și susține împreună favoriții | Foto-Video

  de Andrei Fuliaș | 11 martie 2018, 5:17 PM | Recomandările editorilor | Sport

  0

  Un eveniment inedit, intitulat „Always Together – Never United”, a avut loc sâmbătă, la Arad, unde în jur de 100 de suporteri ai lui Liverpool FC, proveniți din nu mai puțin de cinci țări, s-au adunat să vadă împreună meciul „Cormoranilor” împotriva rivalilor de la Manchester United.

  Este un eveniment unic în România, fiind pentru prima oară când suporteri ai unei echipe străine, proveniți din mai multe țări, se reunesc în același loc pentru a-și susține favoriții. Totul s-a întâmplat la Old Lady’s Pub, cunoscutul local arădean, unde fiecare suporter al lui Liverpool FC sau al UTA-ei se simte ca acasă.

  Astfel, într-o organizare impecabilă, „cormorani” din Arad, Timișoara, Belgrad (Serbia), Budapesta (Ungaria), Viena (Austria) și Peterborough (Anglia) s-au strâns la Old Lady’s Pub pentru a-și susține împreună favoriții. Pe tot parcursul partidei, fanii și-au susținut favoriții mai ceva ca pe stadion, intonând în permanență cântecele pe care celebra galerie „The Kop” le fredonează meci de meci pe stadionul Anfield sau pe alte stadioane din Anglia sau din Europa, atunci când Liverpool joacă în Champions League. Desigur, n-a lipsit nici celebrul „You’ll never walk alone”.

  Din nefericire pentru fanii LFC, rezultatul de pe tabelă la finalul partidei a fost unul în defavoarea favoriților, scorul fiind de 2-1 pentru Manchester United.

  Cu toate acestea, rezultatul nu le-a stricat ziua celor aproximativ 100 de „cormorani” veniți la Arad. Imediat după încheierea meciului, aceștia au început să socializeze între ei, iar spre seară, trupa „Old Lady’s Band” a întreținut atmosfera vreme de mai multe ore. Cei de la Old Lady’s Band i-au surprins plăcut pe fanii sârbi și pe cei maghiari, interpretând, pe lângă melodii românești și în limba engleză, inclusiv melodii în limbile sârbă și maghiară.

  Cireașa de pe tort, dacă putem să-i spunem așa, de la petrecerea de după meci, a venit atunci când fanii români și maghiari au cântat, alături de Old Lady’s Band, melodii tradiționale românești și ungurești, dovedind încă o dată, dacă mai era nevoie, că între români și unguri nu există cu adevărat resentimente, ci mai degrabă că acestea sunt cazuri izolate și provocate de către o mână de naționaliști.

  Evenimentul „Always Together – Never United” a continuat și duminică, înainte de prânz, atunci când mare parte dintre cei care au participat sâmbătă la eveniment s-au reunit la Old Lady’s Pub pentru a lua împreună micul dejun și pentru a mai socializa preț de câteva ore înainte ca oaspeții din străinătate să se întoarcă acasă.

  Ar mai fi de menționat, totodată, că peste mai puțin de o lună de zile, fan-club-ul Liverpool FC din Arad (LFC Arad) va împlini 5 ani de la înființare, ocazie cu care „cormoranii” arădeni probabil se vor reuni din nou și există chiar posibilitatea să primească oaspeți, dar de această dată doar din alte fan-club-uri din România.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  4 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.