luni, 24 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Pasajul din Micălaca prinde contur. Primele grinzi au fost montate și restricțiile au fost ridicate

  de Special Arad | 29 aprilie 2023, 1:16 PM | Recomandările editorilor | Știri Arad

  1

  (foto: DRDP Timișoara)

  Uitat de lume și politicieni deopotrivă, pasajul din Micălaca începe să prindă contur după mulți ani de așteptare. În această dimineață au fost montate grinzile la primele două deschideri. Chiar dacă traficul a avut de suferit este un preț mic pentru ceea ce va deveni parte din centura de ocolire Arad.

  Lucrările la pasaj se vor relua săptămâna viitoare , marți.

  „Lucrările de montare ale grinzilor la primele două deschideri ale pasajului de pe centura de ocolire Arad (DN 7) peste CF Arad – București au fost terminate în această dimineață, restricțiile de trafic au fost ridicate, iar lucrările se vor relua marți, 2 mai. În două zile, au fost ridicate 18 grinzi de 22 metri fiecare.
  În total, vor fi montate 117 grinzi, pasajul având 13 deschideri peste calea ferată și peste DN 7, în zona Micălaca”, anunță DRDP Timișoara.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Ok. Frumos.
   În sfârșit se mișcă…, dar…
   .
   Dar cineva și-a pus problema că, odată finalizat viaductul, toată „gâtuirea” se va muta la intersecția cu E68… ?! 🤔
   Cineva s-a gândit că CEL MAI IDEAL mod de a „racorda” viaductul și „drumul spre Horia” este să se construiasca un NOU DRUM pe 4 benzi, paralel cu actuala conexiune cu E68, pe terenul fostei Piste auto-moto Las Vegas, care să „se înțepe” radial în ACTUALUL SENS-GIRATORIU de la Selgros (ar fi absurd să să mai construiască unul la nici 100m, mai ales ca mai existâ și cel de la Via Carmina) ???
   Eventual chiar lățirea actualului Sens giratoriu, la 3 benzi….
   .
   Aceasta nouă conexiune pe 2 benzi/sens ar deservi și Centura și drumul spre Horia (ambele f. circulate), si ar putea fi folosită subtraversatea Viaductului (in paralel cu linia ferata) pt a „racorda” drumul spre Horia la Centură fără a avea o intersectie in T fără prioritate sau fără a face un nou sens giratoriu (deja ce-i prea mult, strică…); cam ca si la Viaductul spre Micălaca si conexiunea cu Zona 300.
   .
   Din păcate, după cum văd, la Arad iar „se stă cu limba-n gură” si se asteaptâ terminarea Viaductului – sau construirea de case pe acel teren, de actualul proprietar (bine că în toți acești ani NIMENI DIN PRIMĂRIE nu s-a gândit de necesitatea achizitionării acelui teren de la cei de la Las Vegas, acum probabil va fi ceva mai hreu de la noul proprietar, dar NU IMPOSIBIL atât timp cât nu s-a construit deja pe el!) – , si-apoi ne vâietăm ca tâmpiții, că blocajele rămân…!
   DEGEABA E GATA VIADUCTUL dacă, ÎN TOȚI ACEȘTI ANI, nimeni nu a gândit problema descărcării traficului de pe Centură, în E68, printr-o soluțîe OPTIMĂ (cum fac timișorenii) nu improvizată și cârpită (cum obișnuiește Administrația arădeană) !!! 😡
   .
   Pt că, observ că, la Primăria Arad SE POT să face exproprieri DOAR UNDE EXISTĂ INTERESUL ca să-și servească apropiații, în rest ni se zice: ” păi nu putem că e teren privat” (dar în alte părți s-a putut TOT pe teren privat!) sau „nu putem modifica traseul drumului/străzii/căii de acces, că așa a fost de pe vremuri” (dar cine naiba ne oprește SĂ-L OPTIMIZĂM ÎN PAS CU NECESITĂȚILE ACTUALE ?!).
   .
   Și uite așa, continuăm să face lucrări noi dar inutile, cu Parcări reabilitate dar total subdimensionate, drumuri/străzi reabilitate, dar neoptimizate ca lățime și traseu fluent, „ciorchine” de sensuri giratorii, unele inutile, cu noi căi de acces la câțiva pași de ele, făra sa fie „înțepate” radial în acestea, cu ghene de gunoi reabilitatea a-nu-stiu-câta-oară în anumite zone, în timp ce în altele F. CIRCULATE și VIZIBLIE containerele și pubelele zac, de zeci de ani, în mijlocul străzii (culmea, aceste focare de mizerie și de disconfort perene, NU L-AU DERANJAT pe dom’ Primar, ci doar climele si uscătoarele de rufe), etc. 😎
   .
   Așa că, în încheiere, pot să spun doar atât:
   „Somn ușor pe mai departe „stimată” Administrație..”,
   și
   Vai de noi, în continuare; degeaba se mișcă lucruri, dacă „se fac fără cap” sau „pe interese” …😥

   +6 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  7 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.