joi, 13 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Pasagerii submarinului Titan ar fi rămas fără oxigen

  de - | 22 iunie 2023, 2:03 PM | Internaţional

  0

  foto: oceangate.com

  Cei 5 pasageri ai submarinului Titan, cei care au mers să viziteze epava Titanicului, ar fi rămas fără oxigen, conform specialiștilor, scrie știripesurse.ro.

  Submarinul are o rezervă de oxigen îmbuteliat care ar fi putut dura 96 de ore, timp care, din păcate a expirat. Limita de oxigen ar fi putut fi afectată de ritmul de respirație al celor din interiorul ambarcațiunii, mai ales dacă la bord se află turiști cu experiență limitată în scufundări, informează Bussines Insider.

  Submarinul Titan, folosit pentru a vizita epava vasului Titanic, de pe fundul Oceanului Pacific, a dispărut în mod misterios. La bordul submarinului se aflau cinci oameni, printre care miliardarul şi exploratorul britanic Hamish Harding.

  Dr. Ken Ledez, expert în medicină hiperbară la Universitatea Memorial din St John’s, Newfoundland, a explicat faptul că rămânerea fără aer nu este singurul pericol cu care se confruntă cei de la bord, informează BBC.

  Este posibil ca nava să fi rămas fără energie electrică, ceea ce probabil are un rol major în controlul cantității de oxigen și dioxid de carbon din interiorul navei.

  Pe măsură ce nivelul de oxigen scade, proporția de dioxid de carbon expirată de echipaj va crește, cu consecințe potențial fatale.

  „Pe măsură ce nivelurile de dioxid de carbon se acumulează, atunci devine sedativ, devine ca un gaz anestezic și vei adormi”, spune Dr. Ken Ledez.

  Fostul căpitan de submarin al Marinei Regale, Ryan Ramsey, spune că s-a uitat pe internet la videoclipuri cu interiorul submarinului Titan și nu a văzut un sistem de eliminare a dioxidului de carbon, cunoscut sub numele de epuratoar. În același timp, echipajul este expus riscului de hipotermie, când corpul devine prea rece.

  Potrivit căpitanului Ramsey, dacă submarinul se află pe fundul mării, temperatura apei va fi de aproximativ zero grade. În cazul în care nu au energie electrică submarinul nu poate fi încălzit.

  Sursa: Știri pe surse

  Citește și: Un submarin care ducea turiști să vadă epava Titanicului a dispărut în Atlantic

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  2 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.