miercuri, 28 februarie, 2024

Special Arad Logo

  Pasagerii abandonați de Blue Air pot folosi codul rezervărilor pentru a fi preluați de Wizz Air și Ryanair

  de - | 7 septembrie 2022, 11:33 AM | Internaţional

  0

  Wizz Air și Ryanair anunță tarife speciale pentru pasagerii abandonați de Blue Air, după ce compania a anunțat anularea zborurilor până luni, 12 septembrie.

  Pasagerii afectați pot rezerva acum bilete pe zboruri Wizz Air cu tarife începând de la 49.99 de euro folosind codul rezervării Blue Air, se arată în comunicatul de presă al companiei Wizz Air.

   Rezervările pot fi efectuate prin intermediul paginii Wizz Air pentru tarife speciale. Potrivit promovării de pe site-ul companiei, preţurile sunt valabile pe anumite rute, cu număr limitat de locuri.

  Și Ryanair a anunțat că a lansat tarife speciale pentru pasagerii afectaţi de anularea zborurilor de către Blue Air. Acestea pornesc de la 49,99 euro, pentru călătorii până pe 31 octombrie, cu menţiunea că pot fi rezervate până la miezul nopţii de 9 septembrie.

  Blue Air Aviation a anunţat marţi că suspendă până luni, 12 septembrie, toate cursele programate a pleca de pe aeroporturile din România, din cauza popririi tuturor conturilor companiei de către Ministerul Mediului, care pune compania în imposibilitatea achitării costurilor curente, necesare pentru operarea zborurilor zilnice.

  „Din păcate, această blocare a tuturor conturilor bancare ale Blue Air a venit la scurt timp după declaraţiile publice şi instigările directe de ‘a nu mai cumpăra bilete Blue Air’ propagate în spaţiul public de către un reprezentant cu rang înalt al statului român, respectiv preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC)”, susţin reprezentaţii companiei.

  Aceştia menţionează că declaraţiile respective au condus la „distrugerea semnificativă a încrederii pasagerilor în Blue Air, generând pierderi de peste 5 milioane de euro, prin reducerea volumului de vânzări bilete, creşterea presiunii din partea furnizorilor cheie ai societăţii Blue Air Aviation SA de a achita sumele necesare operării zilnice în avans (lucru imposibil acum, în condiţiile popririlor tuturor conturilor societăţii), blocarea tuturor discuţiilor purtate la Londra de acţionariatul Blue Air cu două mari firme de investiţii interesate în intrarea în acţionariatul Blue Air şi sprijinirea societăţii înerarea pierderilor suferite în cei 2,5 ani în care a trecut prin cele mai mari dificultăţi din întreaga istorie a industriei aeronautice mondiale”.

  În data de 14 iulie, ANPC a anunţat că a amendat Blue Air cu suma de două milioane de euro pentru anularea a peste 11.000 de zboruri în perioada 30 aprilie 2021 – 30 aprilie 2022, şi a obligat compania să returneze clienţilor banii în maximum zece zile pentru toate zborurile anulate.

  Mai multe detalii AICI

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  4 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.