duminicã, 14 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Parteneriat între Arad Free Tours și RetroIT

  de Special Arad | 16 decembrie 2019, 11:29 AM | Recomandările editorilor | Știri Arad

  0

  Arad Free Tours și RetroIT sunt două proiecte private locale care, de câțiva ani, aduc o pată de culoare în peisajul oarecum sumbru al turismului din Arad. Începând cu această săptămână, cele două proiecte au semnat un acord de colaborare și promovare reciprocă.

  Totul a pornit de la o postare pe o rețea de socializare, unde Florin Mărcuș de la RetroIT cerea ajutorul prietenilor pentru a-i oferi sugestii și alternative de vizitare pentru turiștii care trec pragul expoziției sale și care nu știu ce altceva mai pot face în Arad. Prietenii comuni de pe rețeaua de socializare ne-au pus în legătură și așa s-a născut acest parteneriat, care are ca scop gruparea unor activități turistice în jurul proiectelor „Arad Free Tours” și „Retro IT”, pentru a facilita informarea și abilitatea turiștilor care vizitează orașul și doresc să petreacă mai mult timp aici.

  Arad Free Tours este în prezent cel mai activ program privat de promovare turistică a Aradului, care din anul 2013 organizează tururi ghidate și diverse evenimente legate de turism prin oraș, exclusiv cu voluntari.

  RetroIT este o expoziție care prezintă evoluția calculatoarelor și a componentelor acestora de la începuturile erei tehnologice – sfârșitul anilor ’70 – până în prezent. Cuprinde calculatoare, primele generații de portabile, laptopuri și componente. Începând cu anul 2018, expoziția poate fi vizitată în mod gratuit  de către pasionați.

  Citește și: Florin Mărcuş, un „electro-Indiana Jones” al Aradului. Ce oferă și – mai ales – ce va oferi Muzeul de Istoria Calculatoarelor?

  „Asociația Turism Alternativ, prin proiectul Arad Free Tours, își propune să coaguleze în jurul ei toate proiectele care aduc plus valoare pe plan local și care pot pune umărul la dezvoltarea turismului în orașul nostru. RetroIT este unul dintre acele proiecte frumoase născute din pasiune, din pasiunea lui Florin Mărcuș, care a adunat la un loc și a organizat admirabil toate aceste calculatoare și componente de calculatoare. Atât noi, cât și el, suntem pasionați de ceea ce facem, fapt care îl consider unul dintre cele mai importante ingrediente în reușita unui proiect. Dar pasiunea nu este sufiecentă, fiind nevoie și de sprijinul autorităților, de un mediu și o legislație stabilă și de o politică coerentă și sustenabilă în ceea ce privește turismul, atât pe plan local, cât și la nivel național. Până se conturează factorii amintiți anterior, noi o să ne promovăm și sprijinim reciproc și o să facem tot ce ține de noi pentru a promova Aradul și tursismul local”, declară Mario Csipai, președintele Asociației Turism Alternativ.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  1 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.