sâmbãtã, 22 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Parteneriat cultural prin Universitatea „Aurel Vlaicu” din Arad

  de Special Arad | 29 iunie 2019, 4:57 PM | Cultură | Educaţie

  0

  Complexul Muzeal Arad și Muzeul Regional Pljevlja din Muntenegru au realizat un parteneriat la finele săptămânii, la inițiativa rectorului Universității „Aurel Vlaicu” din Arad, prof.univ.dr. Ramona Lile.

  Prezent la Școala de Vară „Comunicare și interculturalitate” organizată de universitatea arădeană de stat,  directorul muzeului din Muntenegru, dr. Branko Banovic,  cadru didactic universitar la Universitatea Donja Gorica și managerul  Complexului Muzeal Arad, dr. Constantin Ioan Inel au participat la o întâlnire pe teme de management muzeal și cultural. Au fost stabilite contacte profesionale în vederea efectuării unor schimburi culturale viitoare și  demersuri pentru protejarea și valorificarea patrimoniului muzeal al celor două instituții, prin proiecte comune de cercetare științifică, conferințe și proiecte expoziționale.

  Întâlnirea   dintre managerii celor două muzee s-a desfășurat la Palatul Cultural Arad și  s-a încheiat cu vizitarea expoziției de istorie, dedicată Revoluției române de acum 30 de ani, „Arad – decembrie 1989”.

  parteneriat UAV CMA Muzeu Muntenegru

  „Mă bucur că am reușit să aducem laolaltă două instituții culturale din două țări diferite. Este important pentru noi, ca universitate, să facilităm cooperarea dintre instituții, să creăm oportunități benefice pentru comunitatea locală”, a punctat rectorul UAV, prof.univ.dr. Ramona Lile.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  3 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.