Pariu cu moartea! Ultimul bilet al lui Petru Ban…

  de Special Arad | 29 May 2014, 11:15 AM | Știri Arad | Topic special

  1

  Moartea lui Petru Ban i-a șocat pe toți apropiații acestuia. Nimeni nu își explică ce l-a determinat să recurgă la acest gest radical. Era cunoscut ca un tip vesel, cu poftă de viață, dar mai ales un bun familist și un bun credincios.

  Din nou, nimeni nu își explică de ce și-a pus capăt zilelor, mai ales că acest gest este contrar canoanelor creștine. Petru Ban a contribuit la renovarea unei biserici, fiind cunoscut ca un bun creștin. Își iubea mult familia, soția și cei doi copii, Claudiu și Silviu.

  Iubea mult fotbalul și chiar și-a îndrumat copiii spre acest sport, Claudiu fiind chiar vicecampion național la juniori mari în urmă cu câțiva ani. Trăia intens fiecare meci și îi plăcea să parieze. „Niciodată nu paria sume mari. Nu cheltuia banii familiei pe pariuri. Juca sume mici, bilete de 10 lei, de cinci lei…”, spun cei care l-au cunoscut foarte bine. Dar se pricepea, pentru că a câștigat sume fabuloase cu astfel de bilete.

  Nu avea nici probleme financiare, o spun tot apropiații lui. „A primit zilele trecute o înștiințare de la Finanțe cum că ar trebui să plătească 120 de milioane (n.r. lei vechi), dar nici asta nu a fost o problemă de viață sau moarte pentru el, pentru că avea posibilitatea să-i plătească și, în plus, știa demult de datoria aceasta. Era o datorie rămasă de câțiva ani, după ce a închis una dintre firme…”, mai spun apropiații acestuia.

  A lăsat însă un ultim bilet… Nu, nu a fost un bilet de adio. Ultimul său gând l-a luat cu el, în lumea de dincolo, pentru că, cel mai probabil, nimeni nu va știi vreodată ce l-a îndrumat să facă acest gest, radical… A fost un bilet la pariuri, jucat chiar ieri dimineață. Cu meciuri multe, așa cum îi plăcea lui să joace. L-a sunat pe Claudiu, care era plecat din oraș cu doi prieteni de-ai săi. „Claudiu, ți-am lăsat un bilet pe masă. Urmărește tu meciurile alea…”, i-a spus Petru Ban fiului său. A fost ultimul telefon…

  Apoi a făcut gestul… Undeva pe casa scării. Nici nu mai contează cum…

  Dumnezeu să-l odihnească în pace!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. … și cele 120 de milioane au contat… Poate că nu și-a iertat greșeala acelei afaceri eșuate pt care trebuia să plătească acești bani… Acest scârbos ochi al dracului care este BANUL a prăbușit o mare de vieți… Oameni buni, ieșiți de sub robia lui!

   0 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  2 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.