Părintele Constantin Necula a vorbit la Arad despre credința pură, sinceră și darul Bunei Vestiri | FOTO – VIDEO

  de Special Arad | 23 martie 2017, 10:04 PM | Recomandările editorilor

  0

  Cunoscutul Părinte și profesor universitar Constantin Necula de la Sibiu, iubit de credincioși pentru activitatea sa pastoral-misionară și talentul său oratoric inconfundabil, a susținut o conferință joi seara, la Sala Polivalentă, cu ocazia apropierii Sărbătoarei Bunei Vestiri. Evenimentul a fost organizat de Arhiepiscopia Aradului. Sala a fost plină până la refuz. 

  În cadrul conferinței „Maica Domnului – darul Bunei Vestiri”, Părintele Necula a militat pentru importanța credinței pure, sincere, în vremuri în care spiritualitatea abia își mai găsește locul în viețile noastre invadate de tehnologie și eternă grabă, în care valorile adevărate sunt de cele mai multe ori umbrite, dacă nu uitate cu totul. Însă ce îl face remarcabil pe Părinte este modul în care își găsește cuvintele, auditoriul nesimțindu-se mustrat, ci mai degrabă ghidat și fascinat de naturalețea sinceră a cuvintelor sale. Limbajul său nepretențios, chiar prietenos, îndeamnă pe fiecare la introspecție, la o reamintire asupra lucrurilor curate învățate din cărțile sfinte.

  Părintele Constantin Necula s-a născut în 1970 la Brașov și în prezent este profesor conferențiar la Facultatea de Teologie Ortodoxă „Andrei Șaguna” din Sibiu, fiind doctor în Teologie, precum și cadru didactic la secția Catehetică – Omiletică. A făcut studii de specializare la Padova (Italia) și Versailles (Franța), cursuri de specializare în psihologie generală (1997 – 2000), în probleme legate de maltratarea copiilor (2000 – 2001), dependența de alcool și drog (2000) și altele. Este autor a numeroase studii, articole și cărți și susține numeroase conferințe personale cu diverse teme în centre culturale ale țării precum Cluj, Iași, București, Timișoara, Oradea și altele.

  Se spune despre Părintele Necula că „este omul care caută să răscumpere vremea ce a primit-o ca dar de la Dumnezeu spre desăvârșire și mântuire, propovăduind și făcând misiune «cu timp și fără timp», răspunzând astfel chemării evanghelice și vocației apostolice”.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  8 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.