Părintele arhidiacon Gheorghe Contraș a trecut la cele veșnice

  de Special Arad | 30 November 2022, 12:47 PM | Recomandările editorilor | Știri Arad

  0

  (foto: arhiepsicopiaaradului.ro)

  Arhiepiscopia Aradului anunță că părintele Arhidiacon Gheorghe Contraș, pensionar, a încetat din viaţă, după o îndelungată suferinţă, în seara zilei de 29 noiembrie 2022, la vârsta de 73 de ani.

  Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Timotei, împreună cu Preasfinţitul Părinte Episcop vicar Emilian Crişanul, alături de preoții și credincioșii din Arhiepiscopia Aradului se roagă Bunului Dumnezeu să-i așeze sufletul împreună cu drepții.

  Date biografice:

  S-a născut la data de 12 ianuarie 1949, în comuna Mândruloc, județul Arad, din părinții Ioan și Maria. Tatăl său a fost cântăreț bisericesc în comuna Mândruloc, fiind absolvent al Școlii de cântăreți din Arad. Școala primară și elementară o urmează în satul natal. Între anii 1963-1967 urmează cursurile Liceului nr. 3 din Arad, iar între 1967-1969, urmează Școala postliceală de comerț din Arad.

  În anul 1969 se înscrie la cursurile Institutului Teologic din Sibiu, pe care îl absolvă în anul 1973, cu teza de licență „Manifestări religioase retrograde și combaterea lor”, susținută la renumitul pr. prof. dr. Corneliu Sârbu. În 1973, la data de 14 septembrie este hirotonit diacon pe seama Catedralei din Arad, de către episcopul dr. Visarion Aștileanu. Va sluji la altarul acestei biserici ca și diacon, până în anul 2008, când, după sfințirea noii Catedrale este transferat ca diacon slujitor, la altarul acestui locaș, de unde se va și pensiona în anul 2015.

  Pe lângă slujirea de diacon îndeplinește și alte funcții administrative legate de Centrul Eparhial. Astfel, între anii 1973-1984 ocupă funcția de administrator al Centrului Eparhial, iar din 1984 este numit responsabil la atelierul de lumânări, funcție deținută până la pensionare, în anul 2015.

  Pentru întreaga sa activitate atât administrativă, cât și de slujitor la sfântul altar, în anul 2000 este distins cu rangul de arhidiacon, de către Înaltpreasfințitul Arhiepiscop dr. Timotei Seviciu.

  A trecut la cele veșnice în data de 29 noiembrie 2022.

  Programul slujbelor de pomenire și de prohodire:

  Trupul neînsuflețit al Părintelui Arhid. Gheorghe Contraș va fi depus în biserica din satul natal Mândruloc.

  Miercuri și Joi (30 noiembrie -1 decembrie), ora 19, se va săvârși slujba priveghiului.

  Vineri, 2 decembrie, se va săvârși Slujba înmormântării, în acelaşi lăcaş de cult.

  Bunul Dumnezeu să îl ierte şi să îl odihnească în Împărăţia Sa cea cerească împreună cu aleşii Săi!

  Sursa: arhiepsicopiaaradului.ro.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  4 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.