miercuri, 19 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Parc fotovoltaic de 40 de milioane de euro, distrus de hoți la Hunedoara. Panourile solare au fost vândute pe Internet

  de - | 7 septembrie 2023, 1:24 PM | Naţional

  0

  Hoții au făcut ravagii într-un parc fotovoltaic din Hunedoara, înființat la marginea comunei Ghelari, cu ajutorul fondurilor europene, dar care nu a mai devenit funcțional.

  Parcul fotovoltaic din Hunedoara, construit la Ghelari în perioada 2014 – 2015, cu ajutorul unor finanțări europene, era anunțat drept una dintre cele mai importante investiții în energie din zona Hunedoarei, în ultimii ani.

  Nu a fost însă niciodată pus în funcțiune, panourile solare au fost degradate de trecerea timpului și de forțele naturii, iar unii localnici au contribuit și ei la distrugerea lor. Hoții au profitat și ei și au furat în ultimii ani numeroase panouri solare. Le-au pus în vânzare pe site-uri, însă în cele din urmă unii dintre ei au fost identificați de polițiști.

  Administratorul parcului fotovoltaic s-a plâns Poliției Municipiului Hunedoara de pagubele făcute de hoți în ultimul an, iar un flagrant a fost organizat pentru prinderea infractorilor.

  „Polițiștii Secției de Poliție Rurală Hunedoara și cei ai Biroului de Investigații Criminale Hunedoara au demarat o serie de verificări și activități investigative, iar în 3 septembrie 2023 au organizat o acțiune în urma căreia au reușit prinderea în flagrant a doi bărbați din municipiul Hunedoara, în vârstă de 19 și de 41 de ani. Cei doi încercau să comercializeze pe un site de vânzări bunurile furate (respectiv 128 de panouri fotovoltaice, 11 invertoare și 9 suporți de invertoare – în valoare de peste 344.000 lei) care au fost, astfel, recuperate de polițiști”, a informat Bogdan Nițu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Hunedoara.

  Polițiștii au luat măsura reținerii pentru 24 de ore față de cei doi bărbați, cercetările continuând în vederea documentării întregii activități infracționale.

  „Ulterior polițiștii au mai identificat un bărbat de 66 de ani, din județul Sibiu, bănuit de comiterea infracțiunii de furt calificat. El a fost condus la sediul Poliției Municipiului Hunedoara pentru audieri, ulterior fiind dispusă și față de acesta măsura preventivă a reținerii, pentru 24 de ore”, a informat Bogdan Nițu, purtătorul de cuvânt al IPJ Hunedoara.

  Sursa: Adevărul

  Citește și: AOT Energy a început construirea noului parc fotovoltaic pe fostul teren de la CET S.A.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  6 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.