luni, 15 aprilie, 2024

Special Arad Logo

  Paramount Pictures, dat în judecată pentru „Top Gun: Maverick”

  de - | 7 iunie 2022, 11:18 AM | Film | Pop Culture

  0

  (foto: Paramount Pictures / Courtesy Everett Collection)

  Familia scriitorului al cărui articol a stat la baza filmului „Top Gun” din 1986 a dat în judecată Paramount Pictures din cauza continuării lansate luna trecută. Paramount Pictures este acuzată că nu a cumpărat din nou drepturile asociate articolului care a inspirat continuarea filmului Top Gun, potrivit Digi24.

  Potrivit unei plângeri depuse la Tribunalul Federal din Los Angeles, compania Paramount Global nu a achiziţionat din nou drepturile asociate articolului „Top Guns”, publicat de Ehud Yonay în 1983 în revista lunară California, de la familia sa înainte de lansarea acestui sequel.

  Shosh Yonay şi Yuval Yonay, care locuiesc în Israel şi sunt văduva, respectiv fiul lui Ehud Yonay, consideră că studioul Paramount a ignorat în mod intenţionat faptul că drepturile de autor au revenit în posesia familiei Yonay în ianuarie 2020, nerespectând astfel legea federală a copyrightului.

  Compania Paramount Global nu a răspuns deocamdată solicitărilor de a face declaraţii pe această temă.

  „Top Gun: Maverick” a devenit cel mai de succes film al lui Tom Cruise în cel de-al doilea weekend în care rulează în cinematografe, scrie CineMagia. La box-office-ul internațional, sequel-ul filmului Top Gun din 1986 a „decolat” cu 124 de milioane de dolari, o sumă impresionantă dacă luăm în calcul că filmul nu este distribuit în teritorii cheie, în China și în Rusia.

  Surse: Digi24, CineMagia

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  6 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.