Paradoxul fotbalului: UTA s-a întrecut în ratări, Chindia a câștigat jocul fructificând cele două ocazii…

  de Lucian Dănilă | 1 November 2021, 7:37 PM | Recomandările editorilor | Sport

  0

  Nu știm dacă am putea pune înfrângerea din această seară pe dependența pe care și-a creat-o UTA de suporterii săi. Gruparea arădeană a pierdut în sezonul trecut 11 meciuri pe propria arenă în lipsa fanilor, în acest an, până acum, doar unul, cel împotriva campioanei CFR Cluj.

  Spre deosebire de sezonul trecut, în această seară UTA a fost echipa care a jucat, echipa care a pus presiune pe poarta Chindiei, echipa care a ratat exasperant. În prima parte, Hora a ratat de la doi metri de linia porții, tot el a avut o bună ocazie la care am putea spune că se putea dicta penalty. A urmat apoi acea ratare a lui Miculescu, uriașă, o ratare care ne aduce aminte de o alta la fel, cu Rapid. S-a intrat la vestiare cu același scor cu care a început partida, 0-0, dar la cum a arătat jocul trăgeam speranțe de victorie. Din păcate s-a accidentat Hora, cel mai periculos atacant al arădenilor.

  Partea secundă a început cu o serie de ocazii la poarta lui Căbuz. Portarul Chindiei a scos de sub bară mingea trimisă cu capul de Miculescu, apoi Ubbink, după doar un minut, a nimerit transversala. UTA a continuat atacurile și după o pasă excelentă a lui Dangubic, Batha a rămas singur cu Căbuz dar de la zece metri a trimis mingea în peluză! Incredibilă seria de ratări… Punctul forte al Chindiei, apărarea, dădea mari semne de slăbiciune.

  La prima ocazie a Chindiei, o fază plecată de la un aut, mingea a țopăit în mijlocul careului și Popadiuc a trimis puternic în plasă, șut la care Iacob nu a avut nicio șansă să intervină. Părea ireal, dar scorul era 0-1.

  Din acel moment, jocul arădenilor parcă s-a dezintegrat. Gyuszi Balint a forțat cu Tomas Wagner, dar cehul nu știm dacă a atins mingea de trei ori în cele aproximativ 33 de minute în care s-a aflat pe teren. Vukcevic a fost trimis și el în locul lui Baravykas, dar centrările sale s-au lovit aproape toate de primul adversar. Minutele treceau parcă tot mai repede și UTA nu și-a mai creat nici măcar situații de a marca.

  În final, în minutele de prelungiri, Neguț avea să dea lovitura de grație după ce a pătruns în careu și a trimis mingea la colțul lung al porții lui Iacob: 0-2.

  UTA pierde din nou atunci când joacă în fața unei arene goale, iar pentru noi rămâne regretul că s-a ratat o șansă imensă să urce pe locul 4. Arădenii au avut posesie de peste 60 de procente, au ratat șase ocazii imense, dar cei care au plecat cu punctele sunt cei de la Chindia care au fructificat ambele ocazii pe care le-au avut.

  UTA Arad – Chindia Târgoviște 0-2 (0-0)

  Popadiuc 55, Neguț 90+2

  UTA: Florin Iacob – Baravykas (60 Vukcevic), Benga (86 Erico), Medjimorec, Shlyakov – Batha, Vorobjovas (60 Wagner) – Miculescu, Ubbink, Roger (86 Antal) – Hora (44 Dangubic).

  Rezerve: Balauru – Erico, Vukcevic, Dima, Bustea, Dangubic, Isac, Antal, Wagner.

  Antrenor: Gyuszi Balint

  Chindia: Căbuz – Căpuşă, Celea, Paul Iacob, Kocic – Neguţ, Dulca, Popadiuc, Corbu – M. Șerban (90 Simos Roumpoulakou) – D. Florea (88 Stoian).

  Rezerve: R. Pop – Martac, Atanase, A. Şerban, D. Popa, Roumpoulakou, Matiş, Suciu, A. Stoian.

  Antrenor: Emil Săndoi

  Arbitri: Marian Barbu (Făgăraș – Brașov) – Alexandru Cerei (Cluj) și Vlad Bârleanu (București).

  Rezervă: Viorel Flueran (Craiova)

  Observator FRF: Nicolae Grigorescu (Timișoara)

  Observator LPF: Cătălin Cursaru (Ploiești).

  clas 22

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  3 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.