Papa Francisc recunoaște că au fost preoți și episcopi care au agresat sexual măicuțe. „Lucrăm de mult timp la acest dosar”

  de - | 5 februarie 2019, 8:47 PM | Internaţional

  0

  Papa Francisc a recunoscut marți că preoți și episcopi au agresat sexual măicuțe, răspunzând unei întrebări a unei jurnaliste într-un avion care îl ducea în Italia dintr-o excursie în Emiratele Arabe Unite, scrie AFP.

  „Au fost preoți și de asemenea epsicopi care au făcut acest lucru”, a recunoscut papa, care nu a abordat în mod direct niciodată problema, încă de actualitate în interiorul Bisericii.

  „Lucrăm de mult timp la acest dosar. Am suspendat mai mulți clerici care au fost concediați din acest motiv”, a spus Papa Francisc, fără să dea numele vreunei țări.

  Papa Francisc a mai adăgat că a dizolvat anumite congregații feminine care au fost legate de această corupție și că Biserica nu se poate refugia în negare.

  Sursa: hotnews.ro

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  9 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.