duminicã, 16 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Papa Francisc l-a criticat pe Putin, fără să-i spună pe nume. Suveranul pontif ia în calcul o vizită la Kiev

  de - | 2 aprilie 2022, 7:56 PM | Internaţional

  0

  (foto: vaticannews.va)

  Pentru prima oară, Papa Francisc l-a criticat pe Vladimir Putin, fără însă a-l nominaliza, referindu-se la „un potentat” care este captiv unor pretenții anacronice legate de interese naționaliste și care declanșează conflicte. Suveranul pontif a mai spus că ia în calcul o vizită la Kiev, transmite sâmbătă Reuters, citat de HotNews.

  „Încă o dată, un potentat, care din păcate este captiv unor pretenții anacronice reprezentând interese naționaliste, provoacă și ațâță conflicte, în vreme ce oamenii simpli simt nevoia să își construiască un viitor (…) Din estul Europei, tărâmul răsăritului de soare, umbra întunecată a războiului s-a răspândit acum. Credeam cu toții că invadarea altor țări, lupte sălbatice de stradă și amenințări nucleare sunt amintiri teribile ale unui trecut îndepărtat”, a spus Papa în Malta, unde efectuează o vizită de două zile.

  Întrebat de un reporter aflat în delegația cu care acesta călătorește de la Roma la Malta dacă ia în calcul invitațiile primite din partea liderilor religioși și politici din Ucraina, Papa Francisc a răspuns: „Da, este în discuție”.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  4 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.