Papa Francisc: „În colegiul cardinalilor, există niște antivacciniști. Unul dintre ei, săracul, a luat virusul”

  de - | 15 septembrie 2021, 8:29 PM | Internaţional

  0

  Papa Francisc i-a acuzat miercuri de „negare” pe cardinalii care nu doreau să fie vaccinați, făcând aluzie la principalul său adversar care a contractat recent Covid-19, potrivit AFP, citat de HotNews.

  „În colegiul cardinalilor, există niște antivacciniști. Unul dintre ei, săracul, a luat virusul”, a declarat suveranul pontif în avionul care l-a adus înapoi dintr-o călătorie apostolică în Slovacia. Această mică țară central-europeană, cu 5,4 milioane de locuitori, a vaccinat doar jumătate din populația adultă.

  Fără să-l numească, Francisc se referea la cardinalul ultraconservator american Raymond Burke, unul dintre cei mai înverșunați adversari ai săi din cadrul Bisericii Catolice. Acesta din urmă contractase Covid-19 în august și a trebuit să fie internat o perioadă în Statele Unite.

  Papa a clarificat că în Vatican „toată lumea este vaccinată, cu excepția unui grup mic”. „Studiem cum să-i ajutăm”, a adăugat el, în timpul unei conferințe de presă la bordul avionului.

  Papa, un apărător acerb de luni de zile al vaccinării împotriva Covid-19, a manifestat o anumită neînțelegere față de persoanele sceptice cu privire la vaccin.

  „Este un pic ciudat, deoarece Omenirea are o istorie de prietenie cu vaccinurile”, a spus el, referindu-se la serurile care protejează copiii împotriva rujeolei sau poliomielitei de zeci de ani. „Trebuie să clarificăm lucrurile și să vorbim cu seninătate”, a sfătuit el, în timp ce recunoaște că diversitatea vaccinurilor sau reputația inegală a acestora ar fi putut crea incertitudine sau teamă.

  Sursa: HotNews.ro

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  1 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.