vineri, 21 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Papa Francisc: „Excluderea migranților e un act criminal”

  de - | 9 octombrie 2022, 3:52 PM | Internaţional

  0

  Papa Francisc a luat duminică apărarea migranţilor, numind excluderea acestora „scandaloasă, dezgustătoare şi păcătoasă”, o declaraţie rostită cu pasiune, care-l pune pe o traiectorie de coliziune cu viitorul Guvern de dreapta al Italiei, relatează Agerpres, citând Reuters.

  Papa Francisc a făcut aceste comentarii în timpul canonizării unui episcop din secolul al XIX-lea, cunoscut drept „părintele migranţilor” şi a unui bărbat din secolul XX care a ajutat bolnavi săraci în Argentina.

  Papa, care a făcut din susţinerea migranţilor o temă majoră a pontificatului său, a condus ceremonia în faţa a 50.000 de persoane strânse la Vatican în Piaţa Sf. Petru. „Excluderea migranţilor este scandaloasă. Într-adevăr, excluderea migranţilor este un act criminal. Îi face să moară în faţa noastră”, a spus suveranul pontif.

  „Şi astfel, astăzi, Mediterana este cel mai mare cimitir din lume”, a spus papa referindu-se la miile de oameni care s-au înecat încercând să ajungă în Europa.

  „Excluderea migranţilor este dezgustătoare, este păcătoasă. Este un act criminal să nu le fie deschise uşi celor nevoiaşi”, a spus liderul de la Vatican.

  Citește mai mult pe agerpres.ro.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  9 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.