luni, 15 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Papa Francisc: Crăciunul a fost luat „ostatic” de materialism

  de - | 25 decembrie 2016, 10:47 AM | Internaţional

  0

  Papa Francisc a oficiat sâmbătă seară, la Vatican, tradiţionala mesă de Crăciun, în timpul căreia liderul Bisericii Romano-Catolice a spus că înţelesul Crăciunului a fost luat „ostatic” de materialism, scrie digi24.ro.

  În cadrul acestei slujbe speciale, organizată cu măsuri de securitate sporite, suveranul pontif a denunţat, de asemenea, suferinţa continuă a copiilor din lumea întreagă.

  Papa Francisc i-a menţionat şi pe oamenii care suferă de foame, pe imigranţii care înfruntă pericole în drumul lor spre Europa şi pe cei aflaţi în oraşele siriene bombardate, precum Alep.

  Credincioşii care au luat parte la acest serviciu religios ce a avut loc sâmbătă seară în Bazilica Sfântul Petru din Vatican au trebuit să treacă prin filtre de securitate ce erau înzestrate cu detectoare de metal, informează News.ro.

  David Willey, corespondentul BBC la Vatican, a spus că în rândul celor prezenţi la slujbă exista un anumit sentiment de insecuritate, cauzat de recentele atacuri teroriste din Europa.

  Slujba care a celebrat naşterea lui Iisus reprezintă pentru papa Francisc primul eveniment major din sezonul Crăciunului, care va include şi tradiţionala binecuvântare publică, pe care suveranul pontif o va acorda credincioşilor în ziua de Crăciun, la ora prânzului.

  În timpul mesei de sâmbătă seară, papa Francisc a spus că înţelesul Crăciunului a fost luat ”ostatic” de materialism şi că acest sezon al sărbătorilor de iarnă are nevoie de mai multă ”umilinţă”.

  „Oamenii trăiesc acum într-o eră în care luminile comerţului plasează lumina lui Dumnezeu în umbră, în care noi suntem preocupaţi de cadouri şi prea puţin interesaţi de cei care sunt marginalizaţi”, a adăugat papa Francisc.

  Pe parcursul ultimului an, papa Francisc i-a îndemnat pe credincioşi la compasiune faţă de refugiaţi, cerându-le să îşi amintească faptul că Iisus însuşi era un imigrant.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  8 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.